Znamo da lisnato tijesto nije najzdravija opcija kada je u pitanju hrana, ali ponekad ne možemo odoljeti zavodljivom hrskavom tijestu bogate teksture. U ovom je receptu baš to maslacem bogato lisnato tijesto spojeno sa svježim, proljetnim jagodama - za gastro senzaciju koja oduševljava
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti ili stavi košarice za pećenje u kalup za muffine.
Izvaljaj lisnato tijesto na debljinu od okvirno 1 centimetra ili manje. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj zajedno jagode, šećer i limunov sok. Pusti da se okusi i sokovi malo prožmu.
Lisnato tijesto izreži ili s nožem u četvrtaste oblike ili se posluži četvrtastom modlicom za kekse. Trebaš dobiti male kvadratiće tijesta. Kada ih izrežeš, izbockaj ih vilicom i stavi u kalupe za muffine.
U tako pripremljene košarice od lisnatog tijesta prvo rasporedi komadiće čokolade, a zatim dodaj i žlice Nutelle u svaku košaricu. Na to dodaj jagode i stavi sve u pećnicu na oko 15 minuta. Provjeri stanje nakon 10 minuta, a ako vidiš da jagode počinju dobivati smeđu boju, zaštiti ih alu folijom i nastavi peći još 5 minuta.
Kada su košarice zlatne, izvadi ih iz pećnice, ostavi neka se ohlade i posipaj ih s malo šećera u prahu ili im na vrh dodaj još malo čokoladnog preljeva, Posluži dobro ohlađeno.
Savjet
Kao i uvijek kada su voćni recepti u pitanju, i u ovom možeš zamijeniti jagode s nekim drugim, tebi dragim bobičastim voćem. Od borovnica pa sve do kupina ili ribizla, kreiraj košaricu koja će zadovoljiti tvoje nepce. Ne moraš slijepo slijediti recept, prilagodi ga svojim željama.