Jela od morskih plodova ne moraju biti rezervirana samo za ljetne mjesece. Pronašle smo recept za neodoljivi gulaš od hobotnice koji će te zagrijati tijekom hladnih dana.
Gulaš od hobotnice: Tradicionalno jelo na žlicu koje moraš probati
Sastojci
Priprema
Smrznutu hobotnicu odmrzni i kuhaj u vodi sa 3 plutena čepa, oko 15 minuta te za vrijeme kuhanja odstranjuj pjenu.
Zatim kuhanu hobotnicu nareži na male komade, a vodu od kuhanja zadrži.
Na zagrijanom maslinovom ulju poprži nasjeckani luk, a kada omekša dodaj mu narezanu hobotnicu te dalje dinstaj uz stalno miješanje, oko 5 minuta.
Zatim hobotnici dodaj nasjeckane kapare i češnjak te dalje dinstaj dok češnjak ne pusti miris.
Zatim u lonac dodaj pasiranu rajčicu i začine i dalje kuhaj. Nakon 5 minuta dodaj i oguljene i na sitno narezane krumpire.
Nakon desetak minuta, u lonac dodaj malo tekućine u kojoj se hobotnica kuhala, ovisno o gustoći koju želiš postići.
Dalje kuhaj hobotnicu sve dok ona potpuno ne omekša.
Savjet
U svoj gulaš možeš dodati i druge morske plodove, poput mesa školjaka ili škampa - za još bogatiji i raznovrsniji okus na tanjuru.