Griz kocke od čokolade: Desert koji možeš jesti čak i ako si na dijeti

Obožavamo proteinima bogate deserte i kolače, a ovaj koji ti danas predstavljamo spaja okuse čokolade, griza i kikiriki maslaca. Može li bolje?

Griz kocke od čokolade: Desert koji možeš jesti čak i ako si na dijeti
Foto: Unsplash
Ljeto se bliži, a mnogi među nama opet su u procesu skidanja tijekom zime nagomilanih kilograma. Teretane su pune, a mnogi neprekidno traže nove fitness programe koji će im pomoći vratiti se u formu do odlaska na plažu. Ono što je ključno u izgradnji mišićavog tijela je i adekvatan unos proteina, a mi smo za tebe stoga danas pripremile jedan pravi fitness recept za kolač koji možeš jesti ako paziš na unos kalorija! Naime, radi se o čooladnim griz kockama s dodatkom maslaca od kikirikija, a koje okusom podsjećaju na Snickers čokoladice, ali u puno zdravijoj varijanti.

Sastojci

1 šalica griza
40 g kokosovog ulja
10 žlica mlijeka
50 g proteinskih keksa
125 g kikiriki maslaca
240 g posnog sira
40 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
120 g tamne čokolade
100 g grčkog jogurta
240 g posnog sira
1 žličica ekstrakta vanilije
20 g šećera
50 g čokolade za kuhanje
1 žličica kokosovog ulja

Priprema

01.

Prvo kekse izmrvi u blenderu te im zatim dodaj griz i otopljeno kokosovo ulje. Sve stavi u mali lončić i zagrij na vatri, tako da se smjesa sjedini i spoji, treba biti ljepljiva. Dodaj malo mlijeka smjesi, kako bi se griz bolje povezao s keksima. Sve dobro promiješaj i utisni u kalup za kolač.

02.

Za smjesu s kikirikijem pomiješaj kikiriki maslac, posni sir, šećer i aromu vanilije. Sve neka se sjedini i postane glatko, a zatim tu kremu prebaci u pleh s podlogom i premaži preko baze od griza. Stavi kolač u frižider dok pripremaš čokoladnu kremu.

03.

Za čokoladni dio kolača stavi čokoladu da se otopi na pari. Zatim ju skini s vatre, pusti da se par minuta ohladi i zatim umiješaj grčki jogurt. Smjesu prohladi i onda dodaj još i posni sir, aromu vanilije i šećer. Sve pjenjačom pomiješaj dok ne dobiješ glatku čokoladnu kremu. Prebaci ju preko kikiriki smjese te opet vrati kolač u frižider.

04.

Na kraju, pripremi i čokoladnu glazuru. Opet na pari otopi čokoladu zajedno s kokosovim uljem. Kada se čokolada otopila, prelij ju preko svog kolača i ostavi ga opet u frižideru na najmanje 4 sata hlađenja.

Savjet

Posluži svoje griz čoko kocke uz dodatak svježeg voća ili pak lagano prepečenih drobljenih kikirikija, tako ćeš dobiti zasitniji, ali i vizualno ljepši desert.

žena.hr
14.6.2022.