Obožavamo proteinima bogate deserte i kolače, a ovaj koji ti danas predstavljamo spaja okuse čokolade, griza i kikiriki maslaca. Može li bolje?
Griz kocke od čokolade: Desert koji možeš jesti čak i ako si na dijeti
Sastojci
Priprema
Prvo kekse izmrvi u blenderu te im zatim dodaj griz i otopljeno kokosovo ulje. Sve stavi u mali lončić i zagrij na vatri, tako da se smjesa sjedini i spoji, treba biti ljepljiva. Dodaj malo mlijeka smjesi, kako bi se griz bolje povezao s keksima. Sve dobro promiješaj i utisni u kalup za kolač.
Za smjesu s kikirikijem pomiješaj kikiriki maslac, posni sir, šećer i aromu vanilije. Sve neka se sjedini i postane glatko, a zatim tu kremu prebaci u pleh s podlogom i premaži preko baze od griza. Stavi kolač u frižider dok pripremaš čokoladnu kremu.
Za čokoladni dio kolača stavi čokoladu da se otopi na pari. Zatim ju skini s vatre, pusti da se par minuta ohladi i zatim umiješaj grčki jogurt. Smjesu prohladi i onda dodaj još i posni sir, aromu vanilije i šećer. Sve pjenjačom pomiješaj dok ne dobiješ glatku čokoladnu kremu. Prebaci ju preko kikiriki smjese te opet vrati kolač u frižider.
Na kraju, pripremi i čokoladnu glazuru. Opet na pari otopi čokoladu zajedno s kokosovim uljem. Kada se čokolada otopila, prelij ju preko svog kolača i ostavi ga opet u frižideru na najmanje 4 sata hlađenja.
Savjet
Posluži svoje griz čoko kocke uz dodatak svježeg voća ili pak lagano prepečenih drobljenih kikirikija, tako ćeš dobiti zasitniji, ali i vizualno ljepši desert.