Slastice s ovim omiljenim pićem nisu nikakva novost, a danas ti donosimo recept za jednu malo drugačiju - gin tonic puding
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Dok se pećnica grije, šećer i brašno pomiješaj u većoj posudi. Dodaj mlijeko, maslac, koricu i sok limuna i limete, žumanjke i gin i umuti dok se sve dobro ne sjedini.
Bjelanjke stavi u zasebnu posudu i izmiješaj ih mikserom dok ne očvrsnu. Bjelanjke lagano umiješaj u tijesto, a zatim sve zajedno ulij u posudu za pečenje. Tu posudu za pečenje stavi u još jednu, veću posudu, u koju ćeš staviti kipuću vodu. Sve zajedno peci 50 do 60 minuta.
Dok se puding peče, napravi gin i tonik sirup - šećer, tonik i gin pomiješaj i kuhaj na srednje jakoj vatri, miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačaj vatru i pusti da zavre. Kuhaj još pet minuta, a zatim dodaj kriške limuna i limete. Kuhaj daljnjih pet minuta ili dok se sirup ne zgusne i kora limuna i limete ne omekša. Makni s vatre i ostavi sa strane 10 minuta da se ohladi.
Kada se puding ispeče, na vrh stavi malo šlaga te nekoliko kriški limuna i limete za ukras. Sve zajedno prelij sirupom od gina i tonika i posluži.