Gin tonic puding: Savršen desert za proljetne dane

Slastice s ovim omiljenim pićem nisu nikakva novost, a danas ti donosimo recept za jednu malo drugačiju - gin tonic puding

Gin tonic puding: Savršen desert za proljetne dane
Foto: Instagram/hendricksgin/sugarsaltmagic
Gin tonic je piće koje je doživjelo nevjerojatnu popularnost - ovo mnogima omiljeno piće idealno je za posebne prilike, a u posljednje vrijeme sve je više deserata i slastica čiji je glavni sastojak upravo on. Od čokoladne torte i torte od sira pa sve do gin tonic krafni, za sve smo ove deserte već čuli i u potpunosti su nas oduševili, a danas ti donosimo recept za još jednu sličnu slasticu - gin tonic puding. Ukusni, pečeni puding od gina, limuna i limete s neodoljivim preljevom od gina i tonika savršen je desert za proljetne dane i oduševit će sve ljubiteljice ovog pića - a evo i kako ga napraviti.

Sastojci

355 g šećera u prahu
150 g samoniklog brašna
375 ml mlijeka
150 g otopljenog maslaca
2 čajne žličice naribane limunove kore
1 čajna žličica naribane kore limete
60 ml soka od limuna
1 žlica soka od limete
4 veća jaja (odvojen žumanjak od bjelanjka)
2 žlice gina
140 g šećera u prahu (za sirup)
125 ml tonika (za sirup)
60 ml gina (za sirup)
1 manji limun (za sirup, narezan na kriške)
1 manja limeta (za sirup, narezana na kriške)

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Dok se pećnica grije, šećer i brašno pomiješaj u većoj posudi. Dodaj mlijeko, maslac, koricu i sok limuna i limete, žumanjke i gin i umuti dok se sve dobro ne sjedini.

02.

Bjelanjke stavi u zasebnu posudu i izmiješaj ih mikserom dok ne očvrsnu. Bjelanjke lagano umiješaj u tijesto, a zatim sve zajedno ulij u posudu za pečenje. Tu posudu za pečenje stavi u još jednu, veću posudu, u koju ćeš staviti kipuću vodu. Sve zajedno peci 50 do 60 minuta.

03.

Dok se puding peče, napravi gin i tonik sirup - šećer, tonik i gin pomiješaj i kuhaj na srednje jakoj vatri, miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačaj vatru i pusti da zavre. Kuhaj još pet minuta, a zatim dodaj kriške limuna i limete. Kuhaj daljnjih pet minuta ili dok se sirup ne zgusne i kora limuna i limete ne omekša. Makni s vatre i ostavi sa strane 10 minuta da se ohladi.

04.

Kada se puding ispeče, na vrh stavi malo šlaga te nekoliko kriški limuna i limete za ukras. Sve zajedno prelij sirupom od gina i tonika i posluži.

N.B.
30.3.2021.