
Znamo gdje možeš pojesti najbolje krafne u Zagrebu

Kakva bi trebala biti savršena krafna? Tijesto treba biti meko i topiti se u ustima, ne previše masno, ali nipošto suho, a punjenje mora biti bogato te korica lagano hrskava i posuta šećerom u prahu. Krafna je tradicionalno punjena pekmezom ili čokoladom, ali u modernijim
Dakle, iako možda na prvu zvuči kao da je krafna običan i jednostavan slatki pekarski proizvod od dizanog tijesta, čini se da idealnu krafnu savršenog omjera baš i nije tako lako dobiti. S obzirom na to da se u veljači sve vrti upravo oko krafni, jer one su simbol fašnika, odlučili smo provjeriti gdje se u Zagrebu peku najukusnije krafne kojima neće odoljeti ni oni kojima je dijeta bila novogodišnja odluka.
Neka Jedu Kolače
Slastičarnica
Mangia paninoteka
U ovoj se slastičarnici mogu pronaći popularne Bombolone krafne koje su posebne po tome što se doista ne štedi na njihovom punjenju. Prošle se sezone moglo birati između četiri različita punjenja - i vjeruj nam na riječ, ni s jednim nećeš pogriješiti.
Vincek
Jedna od najpoznatijih zagrebačkih lokacija za dobre kolače ujedno nudi i izvrsne, tradicionalne krafne. O tome koliko su njihove delicije ukusne najbolje govore česti redovi ispred glavne i najstarije Vincek slastičarnice u srcu Zagreba kao i činjenica što je tamo vrlo teško pronaći mjesto za sjedenje.
Meet Mia
Još jedna mjesto poznato sladokuscima u samom središtu grada je
Magnolia
Raskošno, romantično uređen lokal poznat je po maštovitim tortama koja su prava gastro remek-djela, a također nude i slasne, meke krafne s hrskavom koricom koje se spremaju po tradicionalnoj recepturi i koje su toliko popularne da se narudžbe za njih primaju već u siječnju.
Amelie
Na tri lokacije u gradu moguće je, uz maštovite i originalne kolače, probati i savršene ručno rađene krafne koje su spoj tradicije i trendova jer se dizano tijesto spravlja po starinskom receptu, a krafne se pune
Noel Bread&Deli
Na ovom je mjestu moguće kušati nešto doista jedinstveno i posebno: tako zvane Maritozze, odnosno tradicionalne rimske krafne. Ova vrsta talijanske krafne posebna je zbog prozračnog tijesta koje je obogaćeno maslacem i ne prži se, nego se peče te fine, svilenkaste kreme s od bijele čokolade s osvježavajućim dodatkom cvijeta naranče.
Slastičarnica Jakšić
Radi se o mjestu koje obožavaju generacije Zagrepčana, a ova kultna slastičarnica smještena u Zvonimirovoj ulici 30 od 1938. godine se bavi proizvodnjom kolača. Osim što su poznati po tradicionalnim kolačima, rade i jedne od najboljih krafni u gradu.
Proof 33
Proof 33 je novije mjesto u gradu, ali se radi o krafnama poznate Janjolinke i prema mnogima radi se o najboljih krafnama u gradu. Iako se njezine krafne jedu tijekom cijele godine, fašničko vrijeme je ipak posebno i svakako treba probati krafne slavne blogerice jer će zima biti još slađa.
POGLEDAJ VIDEO: RECEPT ZA BRZU TORTU

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
