Ovaj lagani, proljetni kruh sadrži obilje limunova soka i borovnica i zaista je jako ukusan, sa savršeno mekanom teksturom
Ukusan i jednostavan proljetni kruh od limuna i borovnica
Broj osoba10 osoba
Vrijeme pripreme60 min
Ako obožavaš jednostavne kolače poput kruha od banene, recept koji ti danas donosimo sigurno će ti se svidjeti, a idealan je za nadolazaće proljetne dane. Kruh od limuna osvježavajuća je proljetna poslastica, a vrlo ga je lako i jednostavno napraviti. Uz dodatak ukusnih borovnica, savršen je desert koji se odlično slaže uz šalicu popodnevne kave ili čaja. Može se jesti i za doručak ili pak međuobrok, a kombinacija limuna i sočnih borovnica u ovom jednostavnom receptu zaista oduševljava.
Sastojci
120 grama maslaca
200 grama bijelog šećera
1 srednje velik limun
2 velika jaja
180 grama brašna
1 čajna žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
120 mililitara mlijeka
190 grama borovnica
Priprema
01.
Upali pećnicu na 180 stupnjeva i ostavi da se grije. Duguljasti kalup obloži papirom za pečenje.
02.
U jednoj posudi mikserom najprije umuti maslac sa šećerom. Miksaj dok smjesa ne postane pjenasta. Dodaj sok jednog limuna i malo ribane limunove korice te jaja.
03.
Zatim u smjesu umiješaj i brašno, prašak za pecivo, sol i mlijeko. Miksaj dok smjesa ne postane homogena. Na kraju lagano umiješaj i borovnice.
04.
Prebaci smjesu u kalup za pečenje i peci kruh oko sat vremena odnosno dok površina kolača ne poprimi zlatno-smeđu boju.
05.
Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi te posluži.
Savjet
U ovom receptu mogu se koristiti svježe ili smrznute borovnice.
Izdavačhttps://pinchofyum.com/blueberry-lemon-bread