Savršena kombinacija lješnjaka i čokolade u ovoj domaćoj varijanti ferrero rocher kuglica.
Rađenje vlastitih Ferrero rocher kuglica nikad nije bilo lakše. Ovaj recept dokaz je da najfinije slastice ne moraju biti teške za napraviti. U samo pola sata na stolu možeš imati ukusne Ferrero rocher domaće kuglice.
Sastojci
3 šalice zdrobljenih napolitanki od lješnjaka
3 šalice sitno nasjeckanih prženih lješnjaka
0.5 šalice čokoladnog namaza po izboru
1 šalica usitnjene čokolade za kuhanje
1 žličica kokosovog ulja
0.5 šalice sitno nasjeckanih prženih lješnjaka za preljev
Priprema
01.
Prvo počni pripremati punjenje. Lim za pečenje obloži pek papirom. Zdrobi napolitanke s lješnjacima i dodaj ih u duboku zdjelu.
02.
Dodaj im lješnjake i čokoladni namaz kako bi nastala homogena sjesa. Stavi u hladnjak na 30 minuta kako bi se smjesa zgusnula.
03.
Nakon toga od smjese oblikuj kuglice veličine žličice, stavi na lim za pečenje i neka se hlade 15 minuta.
04.
Dok čekaš, pomiješaj čokoladu i ulje u srednjoj posudi. Otopi smjesu u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi, miješajući oko 30 sekundi. Dodaj lješnjake i dobro promiješaj da se sjedine.
05.
Kada su kuglice gotove, stavi u svaku čačkalicu i umoči u smjesu otopljene čokolade. Stavite kuglice na lim za pečenje. Kada završiš s premazivanjem, vrati ih u hladnjak na 15 minuta.