Džin-tonik tiramisu: Desert u čaši idealan za vikend

Nakon džin-tonik krafni, na red je došao recept za džin-tonik tiramisu. Jednostavan za napraviti i božanstven za pojesti. Idealan desert za vikend, zar ne?

Džin-tonik tiramisu: Desert u čaši idealan za vikend

Sastojci

170 grama piškota
300 grama mascarpone sira
70 mililitara džina
70 mililitara tonika
200 grama skute ili kvark sira
30 grama šećera u prahu

Priprema

01.

Iscijedi limun. Pomiješaj mascarpone sa skutom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 žlice šećera u prahu ako koristiš.

02.

Istuci šlag u čvrsti snijeg i pažljivo pomiješaj.

03.

U plitku zdjelu dodaj gin i tonik.

04.

Prepolovi piškote, umoči ih u gin i tonik i stavi sloj na dno pripremljenih čaša.

05.

Nanesi sloj (približno 1.5 žlice) mascarpone kreme na sloj piškota, a zatim u čaše stavi još jedan sloj piškota umočenih u gin i tonik. Zatim premaži još jedan sloj mascarpone kreme.

06.

Stavi tiramisu u hladnjak i pusti da se hladi barem 4 sata. Prije posluživanja pospi malo limunove korice na vrh ukoliko imaš domaći limun.

žena.hr
20.2.2021.