Nakon džin-tonik krafni, na red je došao recept za džin-tonik tiramisu. Jednostavan za napraviti i božanstven za pojesti. Idealan desert za vikend, zar ne?

Sastojci
170 grama piškota
300 grama mascarpone sira
70 mililitara džina
70 mililitara tonika
200 grama skute ili kvark sira
30 grama šećera u prahu
Priprema
01.
Iscijedi limun. Pomiješaj mascarpone sa skutom, vanilin šećerom, limunovim sokom i 2 žlice šećera u prahu ako koristiš.
02.
Istuci šlag u čvrsti snijeg i pažljivo pomiješaj.
03.
U plitku zdjelu dodaj gin i tonik.
04.
Prepolovi piškote, umoči ih u gin i tonik i stavi sloj na dno pripremljenih čaša.
05.
Nanesi sloj (približno 1.5 žlice) mascarpone kreme na sloj piškota, a zatim u čaše stavi još jedan sloj piškota umočenih u gin i tonik. Zatim premaži još jedan sloj mascarpone kreme.
06.
Stavi tiramisu u hladnjak i pusti da se hladi barem 4 sata. Prije posluživanja pospi malo limunove korice na vrh ukoliko imaš domaći limun.
Izdavačhttps://www.sweetsandlifestyle.com/gin-tonic-tiramisu-gin-tonic-dessert/
Nakladnik Sweets & Lifestyle