Gastro
Gastro

Doznajte koja je razlika između glatkog i oštrog brašna

Doznajte koja je razlika između glatkog i oštrog brašna
Ako ne znate koja je razlika između glatkog i oštrog brašna i koje se od njih koristi za kakva jela, doznajte u nastavku

Glavna razlika između glatkog i oštrog brašna je način mljevenja. Bijelo brašno dobiva se finim mljevenjem jezgre, a što se više puta pšenica melje, dobiva se finije brašno. (FOTO: Pixabay) Razlika između glatkog i oštrog brašna je u finoći mljevenja, a glatko je brašno za mali postotak finije mljeveno od oštrog brašna. Glatko je brašno idealno za pravljenje kruha, lisnatog i dizanog tijesta te peciva.  Dakle, razlika između glatkog i oštrog brašna je u načinu njihove primjene jer se oštro brašno koristi za biskvite, kuhana tijesta i za zgrušavanje variva i umaka. Također, oštro je brašno popularno za pohanje namirnica jer u kombinaciji s uljem proizvodi hrskavu koricu.