Glavna razlika između glatkog i oštrog brašna je način mljevenja. Bijelo brašno dobiva se finim mljevenjem jezgre, a što se više puta pšenica melje, dobiva se finije brašno.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/c3e285b0-35a6-11eb-a5f7-0242ac12002d/v/2dd14004-38e2-11eb-a900-0242ac15000f/1600x1200-2dd1533c-38e2-11eb-8306-0242ac15000f.webp)
(FOTO: Pixabay)
Razlika između glatkog i oštrog brašna je u finoći mljevenja, a glatko je brašno za mali postotak finije mljeveno od oštrog brašna. Glatko je brašno idealno za pravljenje kruha, lisnatog i dizanog tijesta te peciva.
Dakle, razlika između glatkog i oštrog brašna je u načinu njihove primjene jer se oštro brašno koristi za biskvite, kuhana tijesta i za zgrušavanje variva i umaka. Također, oštro je brašno popularno za pohanje namirnica jer u kombinaciji s uljem proizvodi hrskavu koricu.