Paella
1. U dubokoj tavi koja ima poklopac zagrij ulje. Dodaj luk i kobasicu i povremeno miješaj dok se luk ne zacakli, oko pet minuta.
2. Dodaj nasjeckane paprike i peci nekoliko minuta. Zatim u tavu stavi rajčice, sol, papar i rižu. Sve dobro promiješaj i dodaj vodu i Vegetu.
3. Pusti da voda zakuha i prekrij tavu poklopcem. Smanji vatru i ostavi da se paella kuha dok se voda ne apsorbira, oko 20 minuta.
4. Ukloni poklopac i pažljivo umiješaj morske plodove i grašak u rižu. Vrati poklopac i kuhaj oko 10 minuta. Kada je gotovo posipaj nasjeckanim peršinom, na površinu stavi kriške limuna i serviraj dok je toplo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, sitno nasjeckani
- 225 g kobasice, nasjeckane
- 2 crvene paprike, nasjeckane na kockice
- 300 g rajčica
- 450 g riže
- 4 šalice vode
- 3 žličice Vegete
- 450 g smrznutih morskih plodova
- 450 g smrznutog graška
- ½ šalice peršina, nasjeckano
- Sol i papar
- Limun