Sastojci:
2 konzerve pelata
1 glavica luka
Začini
Pirov griz
2 jaja
Priprema:
Dobro zgnječiti dvije konzerve pelata ili domaće rajčice. Ispržiti luk na mislinovom ulju. Dodati pelate i prukuhati 10-15 minuta. Podliti temeljcem i začiniti po želji. Kuhati na laganoj vatri pola sata.
Noklice
Pomiješati 2 jaja, pirov griz i malo soli dok ne dobijemo mekanu, a gustu smjesu. Ubacivati u vrelu juhu i kuhati par minuta.
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Tonija Peruškog u njegovom novom domu u Zagrebu, a kako su on, prijatelj i Ribamraz pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!