Sezona najslađeg proljetnog voća, jagoda, je na vrhuncu, a mi svakoga dana pronađemo barem jedan zanimljiv recept koji želimo isprobati čim prije. Danas ti tako predstavljamo ovu jednostavnu tortu od jagoda i dvije vrste čokolade, koja će se sigurno svidjeti svim generacijama.
Dekadentna poslastica: Torta s jagodama i dvije vrste čokolade
Sastojci
Priprema
Otopi maslac, dodaj mrvljene plazma kekse, mlijeko i vrhnje za šlag, sjedini i utisni u kalup.
Zagrij 125 ml slatkog vrhnja dok ne proključa, prelij preko kockica mliječne čokolade, izmiješaj te prelij preko podloge od plazme i odloži u frižider.
Umuti krem sir sa šećerom u prahu, dodaj 250 ml ohlađenog slatkog vrhnja i muti dok krema ne postane čvrsta i glatka. Želatinu razmuti s 2-3 žlice hladne vode, pričekaj da nabubri, nakon toga ju zagrij i dodaj u fil i opet lijepo umuti.
U umućenu kremu špatulom umiješaj 300 grama jagoda, narezanih, te tu kremu s jagodama stavi preko podloge od keksa i čokolade. Opet stavi u frižider.
Na kraju, zagrij do vrenja 125 ml slatkog vrhnja i prelij ga preko kockica bijele čokolade, lijepo izmiješaj da dobiješ glazuru i da se čokolada rastopi te zatim smjesu prelij preko vrha torte. Dobro ohladi u frižideru na nekoliko sati ili preko noći, ukrasi po želji i posluži.
Savjet
Umjesto jagoda u kremu možeš staviti i drugo voće, recimo maline ili borovnice, a tijekom ljeta i marelice ili breskve. Poigraj se s okusima i pronađi svoju omiljenu kombinaciju.