Za Božić i Novu godinu tradicija nalaže da se počastimo pokojom čašom šampanjca, no što kažeš na ideju da ove godine šampanjac uključiš i u svoje kolače? Imamo sjajan recept.
Cupcakes sa šampanjcem: Idealna slastica za blagdanska slavlja
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Položi na pleh pek papir.
U velikoj zdjeli zamuti zajedno sve suhe sastojke.
U manjoj posudi zajedno izmiješaj sve mokre sastojke. Ako se ulje i šampanjac ne povezuju u potpunosti, to je normalno, ne brini.
Ulij izmiješane mokre sastojke u posudu sa suhima i sve mikserom izmiksaj.
Podijeli smjesu u kalupe za muffine i peci ih oko 18-20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju. Ostavi ih da se u potpunosti ohlade prije no što na njih staviš glazuru.
Za glazuru je potrebno da dobro mikserom izmiješaš šećer u prahu, maslac, maline, šampanjac i ekstrakt vanilije. Miksaj dok ne dobiješ željenu konzistenciju te potom prelij ohlađene cupcakese. Sve na kraju ukrasi svježim malinama.
Savjet
Osim malina, ove cupcakese možeš ukrasiti i šećernom glazurom s dodatkom jestivih šarenih bombona, ukrasima za torte, trešnjicama ili pak preljevom po tvom ukusu.