

Sastojci:
225 g brašna
50 g škrobnog brašna
130 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
75 g šećera
Na vrh noža soli
1 jaje
Na vrh noža praška za pecivo
Marmelada
Šećer u prahu
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, škrobno brašno, vanilin šećer, šećer, sol i prašak za pecivo.
Dodajte narezani hladan maslac i prstima ili mikserom brzo umijesite smjesu dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
Dodajte jaje i brzo umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak najmanje pola sata.
Nakon hlađenja, razvaljajte tijesto na radnoj površini posutoj brašnom, dok ne bude debljine otprilike pola centimetra.
Režite različite oblike keksa pomoću kalupa. Ako želite, možete napraviti otvore na polovici keksa.
Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 6-8 minuta, ili dok ne postanu lagano zlatni. Pazite da ne izgore.
Istucite marmeladu kako biste je malo razrijedili i olakšali nanošenje na kekse. Možete koristiti kalup sa sitnim otvorom da biste ravnomjerno rasporedili marmeladu.
Nakon pečenja, stavite malu količinu marmelade na jednu polovicu keksa i pokrijte drugom polovicom.
Pospite kekse šećerom u prahu prije posluživanja.
Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji.
Uživajte u ovim ukusnim keksićima s marmeladom!
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!


Neodoljiva domaća rolada: Klasični recept koji uvijek uspijeva

Veliko sezonsko sniženje u Mangu: Najljepši ljetni komadi sniženi do 50%
