Sastojci:
- 225 g brašna
- 50 g škrobnog brašna
- 130 g maslaca
- 1 vrećica vanilin šećera
- 75 g šećera
- Na vrh noža soli
- 1 jaje
- Na vrh noža praška za pecivo
- Marmelada
- Šećer u prahu
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte brašno, škrobno brašno, vanilin šećer, šećer, sol i prašak za pecivo.
- Dodajte narezani hladan maslac i prstima ili mikserom brzo umijesite smjesu dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
- Dodajte jaje i brzo umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak najmanje pola sata.
- Nakon hlađenja, razvaljajte tijesto na radnoj površini posutoj brašnom, dok ne bude debljine otprilike pola centimetra.
- Režite različite oblike keksa pomoću kalupa. Ako želite, možete napraviti otvore na polovici keksa.
- Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 6-8 minuta, ili dok ne postanu lagano zlatni. Pazite da ne izgore.
- Istucite marmeladu kako biste je malo razrijedili i olakšali nanošenje na kekse. Možete koristiti kalup sa sitnim otvorom da biste ravnomjerno rasporedili marmeladu.
- Nakon pečenja, stavite malu količinu marmelade na jednu polovicu keksa i pokrijte drugom polovicom.
- Pospite kekse šećerom u prahu prije posluživanja.
- Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji.
Uživajte u ovim ukusnim keksićima s marmeladom!
U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!