Čokoladna fantazija: Milka torta s lješnjacima i keksom

Za ljubitelje ove legende među čokoladama imamo odličnu vijest - odsada u svojoj omiljenoj poslastici možete uživati i obliku torte istog okusa

Čokoladna fantazija: Milka torta s lješnjacima i keksom
Foto: www.profimedia.hr
Jedna od najpopularnijih čokolada ikad, mnogima omiljena Milka, vrsnim je slastičarima poslužila kao inspiracija za ovu čokoladnu tortu s lješnjacima. Milka čokolada ima mnogo vrsta, a ovaj je desert posvećenoj famoznoj Milka-keks čokoladi, bijeloj Milka čokoladi, kao i vječnom klasiku - čokoladi s lješnjacima. Milka torta kremasta je, super čokoladna i s bogatim okusom lješnjaka - idealna je za obiteljska slavlja, a djeca će je obožavati. Uz sve ovo, ovaj recept ima jedan ogromni plus: naime, Milka torta s lješnjacima i keksima priprema se bez pečenja. Zato je ovaj desert dobar izbor i za vruće dane kad nam korištenje pećnice predstavlja muku - ali, kao da nam treba dodatni razlog za pripremiti ovu tortu, zar ne? Evo recepta koji ćeš sasvim sigurno uskoro oduševljeno dijeliti prijateljicama. Predstavljamo ti Milka tortu koja se doslovno topi u ustima.

Sastojci

200 grama Ingredient #8e4b3d1e-bf78-11eb-9a18-868b03aba9c3
80 grama maslaca (za podlogu)
1 litra Ingredient #46a20cdc-92fd-11ec-b4bb-cafa67b28a36
3 vrećice pudinga od vanilija
180 grama bijelog šećera
200 grama Milka čokolade s lješnjacima
200 grama Milka bijele čokolade
250 grama maslaca (za kremu)
400 grama slatkog vrhnja (za kremu)
100 grama slatkog vrhnja (za ukrašavanje)
8 kockica Milka čokolade po izboru (za ukrašavanje)

Priprema

01.

Prvo skuhaj puding: pomiješaj prašak za puding sa šećerom, dodaj 20 žlica mlijeka i sve izmiješaj da u smjesi nema grudica, a ostatak mlijeka stavi kuhati.

02.

Kad mlijeko zakipi makni sa strane. Sipaj razmućenu smjesu pudinga, vrati je na vatru te uz miješanje kuhaj da se smjesa zgusne. Još vruću kremu podijeliti na dva jednaka dijela.

03.

Bijelu Milka čokoladu natrgaj na kockice, a isto napravi s čokoladom od lješnjaka.

04.

U jedan dio kreme ubaci čokoladu s lješnjacima i pomiješaj da se čokolada otopi i spoji s kremom.

05.

U drugi dio kreme ubaci bijelu čokoladu i sve izmiješaj.

06.

Kreme pokri prozirnom folijom i istisni zrak te pusti da se ohlade.

07.

Za to vrijeme treba napraviti podlogu od keksa: u posudi na štednjaku otopiti maslac, dodaj mljevene kekse u to pa sve izmiješaj.

08.

Pripremi kalup za torte promjera 26 centimetara: na dno staviti papir za pečenje i odrezati višak, a stijenke kalupa namazati uljem.

09.

Na dno kalupa sipaj tople kekse te ih izravnaj. Kalup stavi u frižider na hlađenje.

10.

Kad se kreme ohlade prvo ih trebaš malo izmiksati. U ohlađenu kremu od mliječne čokolade doda jednu polovicu maslaca sobne temperature narezanog na komade.

11.

Sve dobro izraditi mikserom da se dobije glatka krema.

12.

Zatim u kremu od bijele čokolade ubaci drugu polovicu maslaca sobne temperature također narezanog na manje komade. I ovu kremu trebaš dobro umutiti.

13.

Izvadi kalup iz frižidera. Na sloj keksa prvo staviti kremu od mliječne čokolade i dobro je zagladi.

14.

Preko stavi kremu od bijele čokolade te i nju zagladi.

15.

Zatim umuti slatko vrhnje pa ga nanesi preko sloja kreme od bijele čokolade.

16.

Stavi tortu da se hladi barem 4 sata, najbolje preko noći.

17.

Ohlađenoj torti oprezno makni stijenke kalupa.

18.

Za ukrašavanje umuti ostatak vrhnja, stavi ga u vrećicu te napraviti 8 postolja. Na dno svakog postolja stavi po kockicu čokolade.

Savjet

Tortu možeš dodatno ukrasiti čokoladnim prutićima, a ako ne voliš bijelu čokoladu za kremu možeš koristiti bilo koju Milka čokoladu po svom ukusu.

žena.hr
19.3.2022.