Trebaš brzu dozu slatkog? Potrebno ti je samo šest sastojaka i desetak minuta za ove bogate čokoladne lava muffine koji se tope u ustima
Sastojci
Priprema
Ako nemaš silikonske kalupe za muffine, premaži kalupe s malo maslaca ili ulja i poprskaj malo kakaa u prahu po izboru. Po ovom receptu trebalo bi ti ispasti šest velikih muffina. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
Nasjeckaj ugrubo čokoladu. Stavi maslac u posudu toplotne otpornosti, a zatim dodaj nasjeckanu čokoladu na vrh. Otopi u mikrovalnoj u razmacima od 10 sekundi, miješajući nakon svakih 10 sekundi dok potpuno ne postane glatka. Stavi na stranu.
Umuti brašno, šećer i prstohvat soli zajedno u posudi. Umuti jaja i žumanjke dok se ne sjedine u drugoj zdjeli. U posudu s čokoladom ulij smjesu brašna i jaja. Polako promiješaj sve zajedno silikonskom špatulom ili drvenom žlicom. Ako postoje grudice, nježno ih se riješi pjenjačom. Smjesa će biti malo gušća.
Žlicom stavljaj čokoladnu smjesu ravnomjerno u svaki pripremljeni kalupić za muffine. Peci 8-10 minuta dok muffini sa strane ne izgledaju čvrsto, a na vrhu i dalje mekano. Ostavi da se ohladi 1 minutu, a zatim žlicom otpusti muffine iz tave i stavi svaki naopako na tanjure.
Dodaj preljeve po želji i posluži odmah.
Savjet
S lava muffinima savršeno se slažu preljevi svih vrsta, stoga predlažemo sladoled i/ili voće po izboru ili primjerice čokoladni sirup za dodatnu dozu čokolade