Popularni cheesecake možeš pripremiti i u veganskoj varijanti i to bez glutena i rafiniranih šećera. Zvuči nemoguće? Donosimo ti recept koji dokazuje suprotno.
Čokoladni cheesecake bez glutena savršena je zdrava slastica
Sastojci
Priprema
Dno kalupa za tortu (od 20 cm) namaži kokosovim uljem te obloži papirom za pečenje (ulje će pomoći da papir prione za dno).
U velikom multipraktiku izmiksaj zobene pahuljice tako da se gotovo pretvore u brašno, no neka ostane i koja pahuljica cijela. Zatim dodaj i preostale sastojke za biskvit te miksaj sve dok ne dobiješ gustu smjesu. U multipraktiku izmiksaj indijske oraščiće tako da dobiješ glatku smjesu, a potom dodaj i kokosovo mlijeko te dobro izmiksaj.
U multipraktik dodaj i kakao u prahu, sok od limuna, javorov sirup, vaniliju te himalajsku sol. Miksaj dok ne dobiješ finu kremastu teksturu.
Stavi kremu iznad biskvita u kalupu pa prebaci u zamrzivač. Zamrzni na oko 3 sata.
Nakon što izvadiš cheesecake iz zamrzivača, ostavi ga 15-20 minuta na sobnoj temperaturi. Na vrh možeš staviti malo izmiksanog kokosova vrhnja ili pak preliti rastopljenom tamnom veganskom čokoladom. Po želji, pospi nekim bobičastim voćem, primjerice borovnicama ili malinama.
Savjet
Ovo je odlična ideja za slasticu kada si u stisci s vremenom, a pogodna je baš za svaku priliku i svakog gosta. Ova čokoladna nepečena poslastica okusom i teksturom podsjeća na sir, a kako ne sadrži gluten mogu je konzumirati čak i oni koji inače izbjegavaju kolače. Dakle, zdraviji kolač ne možeš poželjeti.