Ako si prava ljubiteljica čokolade i želiš isprobati nešto novo, ovaj 'opijeni' brownie je idealan izbor za tebe.
Brownie je desert osmišljen u 19. stoljeću, a svoje porijeklo vuče iz SAD-a. Po njegovom imenu već se može naslutiti da se radi o stopostotnom čokoladnom užitku. Može se kombinirati s narančom, kestenima, karamelom i lješnjacima. Čokoladni brownie u kombinaciji s burbonom donosi jedinstven i neodoljiv okus u našim ustima. Ovi kolačići mekane teksture brzo se pripremaju stoga, ako nemaš ideju za nešto slatko s ovim receptom nećeš pogriješiti.
Sastojci
65 g gorko-slatke nasjeckane čokolade
35 g kakaa u prahu
250 g šećera
1 komad maslaca
120 ml ekstrakta vanilije
60 ml burbona
1 žličica soli
2 velika jaja
150 g brašna
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i premaži dno posude s maslacem.
02.
U loncu zakuhaj vodu pa na nju stavi zdjelu s nasjeckanom čokoladom da se rastopi.
03.
Makni s vatre i ostavi da se ohladi 10 minuta. Zatim dodaj kakao prah, otopljenu čokoladu, burbon, ekstrakt vanilije, sol i šećer te dobro promiješaj.
04.
Dodaj jaja, zatim brašno i miješaj dok se sastojci ne sjedine.
05.
Peci ih 35 minuta u pećnici.
Savjet
Za ovaj recept se ne koristi ručni mikser, već se sve miješa drvenom kuhačom.
Izdavačhttps://katethebaker.com/bourbon-fudge-brownies/