Čokoladne praline ukusne kao poljupci

Valentinovo samo što nije tu, a ti nemaš poklon za dragog? Pripremi mu ove aromatične i slasne čokoladne praline za koje ti neće trebati cijelo popodne.

Čokoladne praline ukusne kao poljupci
Čokolada je ultimativni znak Valentinova, ali i snažni afrodizijak pa tako ovaj poseban dan jednostavno ne može proći bez nje. I dok se kod nas i dalje kupuje čokolada, u nekim dijelovima svijeta poput Japana, običaj je da zaljubljene žene i muškarci svojoj simpatiji sami prirede čokoladnu poslasticu. U duhu drugih zanimljivih kultura i mi smo ove godine odlučile najmilije počastiti djelom svojih ruku, a ovaj nam se recept za čokoladne praline posebno svidio. Uživaj i ti u Danu zaljubljenih i ovim slasnim pralinama.

Sastojci

250 g tamne čokolade
2 žlice suncokretovog ulja
70 ml slatkog vrhnja
70 g mliječne čokolade
2 žlica likera od badema
3 žlice mljevenih badema

Priprema

01.

Tamnu čokoladu pomiješaj s uljem i zagrij na laganoj vatri. Kada se potpuno otopi i prožme, smjesom pomoću kista premaži kalupe za praline. Kalupe stavi u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

02.

Za punjenje u lonac najprije stavi grijati slatko vrhnje te u njega dodaj mliječnu čokoladu. Kada se čokolada otopi, smjesu lagano ohladi da i dalje bude tekuća, ali da nije previše topla da otopi čokoladu u kalupu. U smjesu umiješaj liker od badema.

03.

Kalupe puni do polovice smjesom od mliječne čokolade, posipaj ju mljevenim bademima i prelij s malo smjese čokolade i ulja. Čokoladu poravnaj i sve skupa stavi u hladnjak kako bi se stisnule.

04.

Kada su gotove, praline izvadi iz kalupa i posluži u unikatnoj kutijici ili na ukrašenom tanjuru. Čuvaj ih u hladnjaku ako koja slučajno ostane nepojedena - u što zbilja sumnjamo.

Savjet

Po želji u smjesu za punjenje možeš dodati ostale dodatke, poput čilija, lješnjaka, oraha ili slično. Kod topljenja čokolade s uljem pripazi da ne dođe u doticaj s vodom jer će tada izgubiti glatku strukturu.

A.M.
9.2.2021.