Valentinovo samo što nije tu, a ti nemaš poklon za dragog? Pripremi mu ove aromatične i slasne čokoladne praline za koje ti neće trebati cijelo popodne.
Sastojci
Priprema
Tamnu čokoladu pomiješaj s uljem i zagrij na laganoj vatri. Kada se potpuno otopi i prožme, smjesom pomoću kista premaži kalupe za praline. Kalupe stavi u hladnjak dok se čokolada ne stisne.
Za punjenje u lonac najprije stavi grijati slatko vrhnje te u njega dodaj mliječnu čokoladu. Kada se čokolada otopi, smjesu lagano ohladi da i dalje bude tekuća, ali da nije previše topla da otopi čokoladu u kalupu. U smjesu umiješaj liker od badema.
Kalupe puni do polovice smjesom od mliječne čokolade, posipaj ju mljevenim bademima i prelij s malo smjese čokolade i ulja. Čokoladu poravnaj i sve skupa stavi u hladnjak kako bi se stisnule.
Kada su gotove, praline izvadi iz kalupa i posluži u unikatnoj kutijici ili na ukrašenom tanjuru. Čuvaj ih u hladnjaku ako koja slučajno ostane nepojedena - u što zbilja sumnjamo.
Savjet
Po želji u smjesu za punjenje možeš dodati ostale dodatke, poput čilija, lješnjaka, oraha ili slično. Kod topljenja čokolade s uljem pripazi da ne dođe u doticaj s vodom jer će tada izgubiti glatku strukturu.