Ukusna i sočna čokoladna torta s ginom savršena je slastica koju možeš pripremiti za rođendan ili neku drugu prigodu, a idealna je za sve ljubiteljice gina
Čokoladna torta s ginom: Desert za sve ljubiteljice kultnog pića
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti kalup za torte ili ga obloži papirom za pečenje i ostavi sa strane. U posudu srednje veličine stavi višenamjensko brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i malo soli. Promiješaj da se sve ravnomjerno rasporedi i ostavi sa strane.
Čokoladu za kuhanje nareži na sitne komadiće i stavi u posudu srednje veličine te dodaj kakao u prahu. Čokoladu i kakao u prahu prelij vrućom kavom i pričekaj jednu do dvije minute da vruća kava otopi čokoladu. Lagano promiješaj čokoladnu smjesu vilicom dok se ne stvori glatka smjesa. Smjesi čokolade dodaj gin i kiselo vrhnje i promiješaj da se sjedini te ostavi sa strane.
U novu posudu stavi šećer i maslac i miješaj mikserom srednje velikom brzinom oko 4 do 5 minuta. Smanji brzinu i dodaj jaja, jedno po jedno čekajući da se svako jaje potpuno uklopi u smjesu prije dodavanja sljedećeg. Dodaj brašno u tri navrata naizmjenično s mješavinom čokolade i vrhnja. Odmah nakon dodavanja posljednjeg dijela brašna, isključi mikser i gumenom lopaticom sve još jednom pomiješaj.
Tijesto ulij u kalup i peci oko 50 i 55 minuta. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi prije nego izvadiš iz kalupa. Nakon što se torta ohladi, izvadi ju i stavi na posudu za posluživanje ili rešetku za hlađenje. Otopi čokoladu u biljnoj masti i prelij preko torte kako bi dobila glazuru.