Jednostavna, ukusna i brza - ova čokoladna jaja od maslaca od kikirikija savršena su poslastica za Uskrs
Čokoladna jaja prava su uskrsna tradicija, a iako ih uvijek kupimo - ove godine odlučile smo napraviti domaća - i to bez paljenja pećnice. S tek nekoliko osnovnih sastojaka dobit ćeš oko 20-ak jaja s okusom maslaca od kikirikija koje se nakon 45 minuta u zamrzivaču umaču u otopljenu čokoladu. Može li savršenije? Još jedna dobra vijest je da ih u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku možeš čuvati čak nekoliko tjedana! Ako ti zvuči predobro da bi bilo istinito - vjeruj nam da nije. Provjeri recept u nastavku i pripremi ova jednostavna, brza i ukusna čokoladna jaja već danas!
Sastojci
300 grama maslaca od kikirikija
60 grama omekšalog maslaca
300 grama šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
3 žlice mlijeka
400 grama otopljene čokolade
Priprema
01.
Pomiješaj sve sastojke osim čokolade s mikserom dok ne dobiješ smjesu nalik mekanom tijestu.
02.
Sa žlicom uzimaj smjesu i rukama oblikuj u loptice, a zatim u ovalni oblik jaja i pritisni ih kako bi se izravnala.
03.
Loptice u obliku jaja poredaj na lim ili pladanj obložen papirom za pečenje, a zatim zamrzni na oko 45 minuta dok se ne stvrdnu.
04.
Čokoladu otopi na pari ili u mikrovalnoj u više intervala (pomiješaj svakih 30 sekundi ako koristiš mikrovalnu). Pazi da previše ne zagriješ čokoladu.
05.
Tvrda jaja umoči u otopljenu čokoladu pomoću vilice, a zatim stavi na rešetku ili vrati na papir za pečenje i odmah dodaj šarene mrvice ili mješavinu cimeta i šećera ako želiš dodatno ukrasiti jaja.