Omiljeni kolač u ljetnom izdanju, vrlo lagan i osvježavajuć
Cheesecake s marelicama: Idealna poslastica za ljetne dane
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Mljevene kekse pomiješaj s otopljenim maslacem pa smjesu rasporedi u okrugli kalup za pečenje, sve dobro utisni prstima kako bi bilo ravnomjerno.
Stavi u pećnicu i peci 8 do 10 minuta ili dok smjesa ne poprimi zlatnu boju. Izvadi iz pećnice i ostavi sa strane da se hladi.
Za nadjev, očisti marelice od koštica i nasjeckaj ih na manje komadiće. U velikoj zdjeli mikserom umuti kremasti sir, šećer i vanilin šećer pa dodaj jaja i dobro sve izmiksaj. Na kraju umiješaj i sjeckane marelice.
Premaži kremu preko podloge od keksa i stavi u pećnicu te peci oko 50 minuta. Nakon što se cheesecake ohladio, makni kalup.
Za preljev, u malom loncu otopi pekmez od marelice pa prelij preko cheesecakea.
Pokrij i ostavi da se hladi u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja. Po želji ukrasi kriškama marelica.