Cheesecake bez pečenja: Jednostavan recept za omiljenu slasticu

Popularan cheesecake lagan je i ukusan, a verziju bez pečenja možeš napraviti u samo 20 minuta uz ovaj jednostavan recept

Cheesecake bez pečenja: Jednostavan recept za omiljenu slasticu
Foto: Pexels
Jedan od najfinijih, ali i najjednostavnijih deserata zasigurno je cheesecake bez pečenja - popularna torta od sira toliko je lagana i ukusna da ne postoji osoba koja je ne voli. Od ukusne podloge napravljene od keksi i maslaca do kreme od sira i vrhnja, ovaj desert nezaobilazna je slastica za brojne prigode - od rođendana do druženja s prijateljima. Iako postoji i verzija u kojoj se ova torta peče, svi ćemo se složiti da nam je cheesecake bez pečenja ipak draži - jer zahtijeva puno manje vremena, a jednako je ukusan. Pronašle smo jednostavan recept uz koji ćeš cheesecake napraviti u samo 20 minuta, u svega nekoliko koraka.

Sastojci

200 g drobljenih keksi (Petit ili neke druge po želji)
70 g šećera (za koru)
100 g šećera (za kremu)
115 g otopljenog maslaca
300 ml vrhnja za šlag
680 g kremastog sira
15 g šećera u prahu
60 g kiselog vrhnja
2 žličice limunovog soka
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

01.

Kreni od kore - kekse smrvi u blenderu i pomiješaj sa šećerom i otopljenim maslacem. Uzmi kalup za tortu i smjesu utisni u kalup te stavi u zamrzivač dok ne napraviš kremu.

02.

Mikserom umuti vrhnje za šlag, 4-5 minuta, a zatim ostavi sa strane. Nakon toga, dobro izmiksaj krem ​​sir i granulirani šećer dok smjesa ne postane savršeno glatka i kremasta. Dodaj šećer u prahu, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije i miksaj dok se smjesa ne ujednači i pripazi da ne ostanu grudice.

03.

U kremu dodaj šlag, malo po malo, i miksaj dok se ne sjedini. Zatim izvadi koru iz zamrzivača i kremu rasporedi po kalupu. Pokrij čvrsto plastičnom ili aluminijskom folijom i stavi u hladnjak na nekoliko sati. Za najbolje rezultate najbolje je da svoju tortu ostaviš u hladnjaku preko noći.

04.

Idući dan, svoj cheesecake posluži s voćem ili preljevom po želji.

Savjet

Svoj cheesecake možeš napraviti dan ili dva ranije unaprijed i čuvati ga u hladnjaku, a možeš ga i zamrznuti i u hladnjači držati do tri mjeseca.

N.B.
11.3.2021.