Popularan cheesecake lagan je i ukusan, a verziju bez pečenja možeš napraviti u samo 20 minuta uz ovaj jednostavan recept
Cheesecake bez pečenja: Jednostavan recept za omiljenu slasticu
Sastojci
Priprema
Kreni od kore - kekse smrvi u blenderu i pomiješaj sa šećerom i otopljenim maslacem. Uzmi kalup za tortu i smjesu utisni u kalup te stavi u zamrzivač dok ne napraviš kremu.
Mikserom umuti vrhnje za šlag, 4-5 minuta, a zatim ostavi sa strane. Nakon toga, dobro izmiksaj krem sir i granulirani šećer dok smjesa ne postane savršeno glatka i kremasta. Dodaj šećer u prahu, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije i miksaj dok se smjesa ne ujednači i pripazi da ne ostanu grudice.
U kremu dodaj šlag, malo po malo, i miksaj dok se ne sjedini. Zatim izvadi koru iz zamrzivača i kremu rasporedi po kalupu. Pokrij čvrsto plastičnom ili aluminijskom folijom i stavi u hladnjak na nekoliko sati. Za najbolje rezultate najbolje je da svoju tortu ostaviš u hladnjaku preko noći.
Idući dan, svoj cheesecake posluži s voćem ili preljevom po želji.
Savjet
Svoj cheesecake možeš napraviti dan ili dva ranije unaprijed i čuvati ga u hladnjaku, a možeš ga i zamrznuti i u hladnjači držati do tri mjeseca.