I ti možeš pripremiti češnjak u rolu s uljem kako bi dobila namaz koji možeš iskoristiti na više načina, a u nastavku ti donosimo recept
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 200°C. Oguli vanjske slojeve cijele lukovice češnjaka i ostavi netaknute ljuske pojedinih češanja češnjaka. Oštrim nožem odreži vrhove češanja češnjaka.
Češnjak stavi na lim za pečenje ili u kalup za muffine, prerezanom stranom prema gore (kalup za muffine izvrsno odgovara za ovo, jer sprječava da se lukovice češnjaka kotrljaju).
Češnjak prelij maslinovim uljem - nakapaj nekoliko žličica maslinovog ulja preko svake izložene glavice, a zatim prstima utrljaj maslinovo ulje preko svih izrezanih režnjeva češnjaka. Pokrij aluminijskom folijom.
Peci na 200°C otprilike 30-40 minuta, ili dok češnji ne porumene i ne budu mekani kada se pritisnu. Ohladi, a zatim vilicom ili prstima izvuci ili istisni pečeni češnjak iz ljuske.
Mekani češnjak možeš zgnječiti vilicom i koristi za kuhanje. Može se namazati i preko toplog kruha za popularni "garlic bread", pomiješati s kiselim vrhnjem za preljev za pečeni krumpir ili pomiješati s parmezanom i tjesteninom.