Jednostavnu slanu pitu od tikvica, luka i sira obožavat će svaki ljubitelj ovog povrća. Priprema se vrlo jednostavno i idealan je ljetni međuobrok ili večera.
Sastojci
Priprema
Prije pripreme pite potrebno je iz tikvica izbaciti svu vodu. Tikvice se naribaju, a zatim se pospu s malo soli i ostave 15 minuta. Zatim se stave u gazu ili kuhinjsku krpu i jako stišću kako bi izašla sva voda.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješaj tikvice, ljutiku (ili neku drugu vrstu luka), vlasac i mozzarellu u zdjeli.
Brašno i prašak za pecivo pomiješaj u drugoj zdjeli. Dodaj preostale sastojke i dobro promiješaj.
Zatim dodaj tikvice i drugo povrće i izlij u nauljeni lim za pečenje.
Pospi parmezan i peci 30 do 35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine.
Pitu je potrebno pustiti da odstoji pet minuta prije posluživanja. Dobar tek!
Savjet
Pitu je moguće obogatiti i drugim okusima i prema želji se mogu dodati brokula, cherry rajčice, paprika ili artičoke.