Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu i što je najvažnije - svi koji je probaju ostat će bez riječi koliko je fina. Uz naš recept možeš je pripremiti već danas.
Brzo gotova i bez brašna: Torta od kestena i čokolade za koju ti ne treba ni žlica brašna!
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Odvoji bjelanjke od žutanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istuci bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksaj žutanjke, kesten pire i maslac.
U smjesu lagano dodaj polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksaj te u smjesu dodaj i ostatak snijega.
Kalup za tortu premaži s malo maslaca i posipaj ga s krušnim mrvicama ili obloži papirom za pečenje te smjesu prelij u kalup. Pusti tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pusti je da se ohladi.
Izmrvi čokoladu i otopi je na pari. Prelij je sa slatkim vrhnjem, dodaj nekoliko kapi ekstrakta vanilije i miješaj dok ne dobiješ jednobojnu, smeđu smjesu. Dok je smjesa još vruća prelij je preko torte.
Pusti tortu da se ohladi, a preljev od čokolade stvrdne te potom posluži.
Savjet
Torta mora ostati nešto mekša u sredini, pa na to svakako pripazi. Ako koristiš trik s čačkalicom kako bi provjerila je li torta pečena, vodi računa da čačkalica ne smije izaći iz biskvita potpuno čista.