Obožavamo sočan čokoladni okus klasičnih browniesa, a sada smo pronašle recept koji ih pretvara u senzaciju svakog zimskog stola.
Brownie borići na štapićima: Zimski desert koji će oduševiti i stare i mlade
Sastojci
Priprema
Upali pećnicu na 180°C i pripremi lim za pečenje 30x16 ili 30x20 koji si obložila papirom za pečenje.
Čokoladu i maslac stavi topiti na pari. Jaja i šećer dobro istuci mikserom (5 minuta) da smjesa pobijeli. Smjesi jaja i šećera dodaj brašno i još jednom promiješaj. Sada dodaj otopljenu čokoladu i maslac, cimet, vaniliju i mljevene lješnjake. Sve promiješaj mikserom minutu na srednjoj jačini. Smjesu istresi u lim za pečenje i peci 25 minuta.
Pečeni kolač ostavi da se malo ohladi, a zatim ga preokreni na veću dasku za rezanje. Odreži sa svih strana tanke rubove tako da dobiješ ravan biskvit. Sada biskvit prereži na pola po dužini. Reži trokute, trebalo bi ispasti cca 16 trokuta (borića), ovisno koju veličinu želiš.
U mikrovalnoj ili na vatri otopi bijelu čokoladu, stavi ju u vrećicu za zamrzavanje i u hladnjak na 10 minuta. Škarama odrežite jako malu rupicu na vrhu vrećice pa ukrasi boriće po želji. Dodaj zvjezdice, komadiće čokolade i ostale ukrase po želji.
Kada se čokolada stisne, čokoladne štapiće utisni na donji dio borića da dobiješ dojam drvenog dijela borića.
Savjet
Na kraju svoje brownie boriće možeš dodatno ukrasiti zelenom ili bijelom glazurom, iscrtati na njima kuglice za bor ili ih pak ukrasiti jestivim perlicama i bombonima. Poigraj se i pušti mašti na volju za što efektniji izgled svojih čoko borića.