Gastro
Gastro

Braća i vrhunski kuhari, Gregor i David, stoje iza novih vrhunskih namaza

Braća i vrhunski kuhari, Gregor i David, stoje iza novih vrhunskih namaza
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gregor i David Vračko vrhunski su kuhari i braća potpuno različitih osobnosti. Jedan su drugome najveće nadahnuće pa su ga u savršenoj igri okusa pretočili i u Argetu Exclusive

Vrhunski namazi Argeta Exclusive već 11 godina ističu se jedinstvenim kombinacijama okusa i potpisima renomiranih kuhara poput Nikole Tadijanovića (restoran Stari Kaštel), Tea Ferneticha (restoran San Rocco), Janeza Bratovža (restoran JB), Luke Košira (gostionica Grič), i mnogih drugih. Ove godine Argeti Exclusive pridružila su se još dva renomirana imena - Gregor Vračko (kuća Denk s Michelinovom zvjezdicom) i David Vračko (restoran Mak). U novoj priči o Argeti Exclusive, svoje poglavlje napisala su izuzetno nadarena braća, predstavljajući svoje osobnosti u kreacijama - mirnu sofisticiranost i nezaustavljivu kreativnost.   Jedno prezime. Dvije priče.   Gregor i David Vračko vrhunski su kuhari i braća potpuno različitih osobnosti. Jedan su drugome najveće nadahnuće pa su ga u savršenoj igri okusa pretočili i u Argetu Exclusive, zajedno sa svojim osobnostima i svim kulinarskim tajnama.   Argeta Exclusive à la Gregor Vračko - Teletina s lipom i medom omogućila je Gregoru da predstavi svog brata Davida u sofisticiranim cvjetnim okusima pa je bogatoj teletini dodao nježne cvjetove lipe i med za savršeni slatki završetak. „Ispod sve ove »tvrde kore« i rokerskog imidža koji David pokazuje, nalazi se izuzetno nježna duša. Zbog toga sam odabrao lipu i med kako bih pokazao tu njegovu „slađu“ stranu“, opisao je svoju kreaciju Gregor Vračko.   David je opisao svog brata u pašteti Argeta Exclusive à la David Vračko - biserka s vrganjima i tartufima. Intenzivnog, ali izuzetno prestižnog okusa nadogradio je biserku savršenom kombinacijom vrganja i tartufa koji razvijaju okus od početka do kraja. David je objasnio da je za središnji okus odabrao tartufe jer je baš Gregor bio taj koji ga je upoznao s tim iznimnim okusom tartufa. „Nisam poznavao taj okus prije. Gregor je jednom donio tartufe iz Austrije i otada sam s njima oduševljen. Prije toga smo samo zajedno brali vrganje, što je također lijepa uspomena."   Braća Vračko odlučili su se za suradnju s Argetom već nakon prvog kontakta: zbog povezanosti s prehrambenim tehnolozima te iznimnih proizvodnih standarda Argete i odabira najkvalitetnijih sastojaka. Začetnik ideje Argeta Exclusive, Enzo Smrekar, rekao je prilikom lansiranja novih pašteta da se „često dogodi da smo uzbuđeni i potpuno ovisni o novoj, drugačijoj ideji, ali ne događa se tako često ta ideja dobije tako snažna krila da preraste u svojevrsni pokret. Približavanje superiornih kombinacija sastojaka i okusa širokom krugu potrošača razbija paradoks jer to znači svojevrsnu demokratizaciju ekskluzivnosti. Također, provodimo Argetinu filozofiju širenja ljubavi (Spread love) želeći s potrošačima podijeliti ono najbolje što imamo. Naš je odnos već odavno prerastao prodaju i kupnju.  Povezali smo se na vrlo posebnoj razini, koja neprestano podiže Argetinu platformu, bilo da se radi o kvaliteti, okusu, načinu uporabe, inovaciji, trajnosti, susretljivosti ... i naravno buduće projekte. "    Međutim, 2020. godine brend Argeta Exclusive otišla je još dalje. U Argeti su otkrili da njihovi namazi zadovoljavaju gotovo sva osjetila. Namaze možemo okusiti, vidjeti, mirisati i opipati. Ali ne možemo ih čuti. Stoga su u suradnji s tehnolozima, znanstvenicima i glazbenim inženjerima postigli nemoguće: uspjeli su pretvoriti okuse oba nova namaza u zvuk i tako stvoriti sasvim poseban zvučni doživljaj. Prof. dr. Mitja Reichenberg, filmski skladatelj, ton-majstor, glazbeni producent, teoretičar i publicist, bio je vodeći stručnjak tima koji je nove Argetine okuse transformirao u glazbu. Objasnio je Postigli smo povezivanje osjetila i osjećaj u suprotnog iskustva, odnosno nešto što nam daje priliku da svoju stvarnost shvatimo kao izrazito kontekstualno iskustvo. Kao pretvaranje okusa namaza u glazbu."   A što je budućnost? Argeta Exclusive s ponosom gleda u budućnost i raduje se novim izazovima. Budućnost je također misija dugoročnog mentorskog projekta Argeta Exclusive Akademije, koja mladim kulinarskim talentima otvara vrata u svijet ekskluzivne kuhinje učenjem od najvećih slovenskih i hrvatskih chefova. Argeta Exclusive Akademija svake godine nudi ekskluzivnu priliku za dvoje najboljih studenata gastronomije iz Hrvatske i Slovenije, kako bi u najpoznatijim kuhinjama upoznali visoku gastronomiju i filozofiju njihovih chefova. Ovogodišnji studenti su Ines Jurišić i Anže Bilban.   Argeta Exclusive želi uvijek iznova otkriti nove horizonte kulinarskih užitaka i donijeti ih svima koji znaju cijeniti okus kvalitete. Nastavit će nuditi samo najbolje, a s ekskluzivnim okusom vrhunske kuhinje, svakom doživljaju dodat će nešto vrlo posebno.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx