Bez mlijeka i jaja: Najukusnije veganske banana palačinke

Ove ukusne palačinke od nekoliko sastojaka savršen su izbor za doručak ili ukusni međuobrok

Bez mlijeka i jaja: Najukusnije veganske banana palačinke
Foto: Pexels
Ako kod kuće imaš prezrele banane, ovo je recept za tebe. Recepata za palačinke uistinu je mnogo, a mi ti danas donosimo zdraviju vegansku verziju palačinki od banane koje su savršen izbor za doručak ili ukusan međuobrok. Jednostavno ih je napraviti, od samo nekoliko sastojaka, a gotove su za manje od pola sata. Jako su ukusne, slatke i zasitne pa ih možeš jesti same, a možeš ih poslužiti i uz maslac od kikirikija ili voćni pekmez.

Sastojci

1 žlica lanenih sjemenki
3 žlice vode
1.5 šalica višenamjenskog brašna
2 žlice šećera
2 žličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 srednje velike banane
1 šalica biljnog mlijeka po izboru

Priprema

01.

Najprije napravi zamjenu za jaja od lanenih sjemenki i vode. Prelij lanene sjemenke vodom i ostavi sa strane da odstoje 10-ak minuta.

02.

U srednje velikoj posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Miješaj dok smjesa ne postane kompaktna.

03.

U drugoj posudi pomiješaj izgnječene banane, biljno mlijeko i nabubrene sjemenke lana.

04.

Spoji suhe i mokre sastojke i dobro promiješaj da ne bude grudica.

05.

Zagrij ulje na tavi i uz pomoć špatule vadi smjesu te peci palačinke sa svake strane oko 2-3 minute.

06.

Ostavi ih da se malo ohlade i posluži uz dodatke po želji. Uživaj!

M.G.
17.3.2022.