Apsolutno neodoljivi: Muffini s jagodama i jogurtom

Muffini se mogu jesti kao slatki doručak, snack ili pak kao desert nakon jela, a u ovoj proljetnoj verziji recepta s jagodama ih naprosto obožavamo. Zamirisat će cijeli tvoj dom mirisom slatkih jagodica, a uz to će te osvojiti i teksturom koja je lagana i prozračna.

Apsolutno neodoljivi: Muffini s jagodama i jogurtom
Foto: www.profimedia.hr
Sezona jagoda na svom je vrhuncu, a diljem ulica i tržnica Lijepe Naše mogu se pronaći štandovi s omiljenim košaricama ovog mirisnog proljetnog voća. Slatke, pune vitamina i minerala te neodoljiva okusa, jagode su mnogima najdraže voće, a mi se tijekom njihove sezone trudimo uvrstiti ih u prehranu na što više različitih načina. Od salata s jagodama pa sve do pita od jagoda, opcija je mnogo, a danas ti predstavljamo i jednostavan i brz recept za muffine s jagodama i jogurtom. Vjeruj nam, prozračnije i mekanije muffine od ovih još nisi probala!

Sastojci

2 velika jaja
180 grama šećera
2 paketića vanilin šećera
200 g tekućeg jogurta
100 ml ulja
200 g glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
1 prstohvat soli
12 većih jagoda

Priprema

01.

Jaja pjenjačom izmuti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj prstohvat soli, ulje i jogurt pa kratko promiješaj smjesu.

02.

Dodaj brašno i prašak za pecivo pa mikserom još sve kratko izmiješaj pjenjačom. Papirnate košarice posloži u kalup za muffine.

03.

Pripremljenom smjesom puni košarice za muffine do 2/3 visine. Jagode nareži na manje komade pa rasporedi ravnomjerno po tijestu. Prije nego dodaš jagode, po želji možeš na tijesto staviti 1 žličicu džema od jagoda ili malina. Muffini će biti još ukusniji!

04.

Muffine peci 18-20 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjeri jesu li pečeni. Kada se na čačkalici ne zadržava tijesto, znači da su gotovi. Izvadi ih, ohladi i zatim posluži.

Savjet

Osim s jagodama, ovaj isti recept možeš napraviti i s malinama, kupinama ili borovnicama, a ako želiš dodatno naglasiti slatkoću muffina jednostavno ih prelij bijelom ili tamnom čokoladom, a možeš ih poslužiti i uz žlicu šlaga.

žena.hr
18.5.2022.