Muffini se mogu jesti kao slatki doručak, snack ili pak kao desert nakon jela, a u ovoj proljetnoj verziji recepta s jagodama ih naprosto obožavamo. Zamirisat će cijeli tvoj dom mirisom slatkih jagodica, a uz to će te osvojiti i teksturom koja je lagana i prozračna.
Sastojci
Priprema
Jaja pjenjačom izmuti sa šećerom i vanilin šećerom. Dodaj prstohvat soli, ulje i jogurt pa kratko promiješaj smjesu.
Dodaj brašno i prašak za pecivo pa mikserom još sve kratko izmiješaj pjenjačom. Papirnate košarice posloži u kalup za muffine.
Pripremljenom smjesom puni košarice za muffine do 2/3 visine. Jagode nareži na manje komade pa rasporedi ravnomjerno po tijestu. Prije nego dodaš jagode, po želji možeš na tijesto staviti 1 žličicu džema od jagoda ili malina. Muffini će biti još ukusniji!
Muffine peci 18-20 minuta na temperaturi od 170°C. Čačkalicom provjeri jesu li pečeni. Kada se na čačkalici ne zadržava tijesto, znači da su gotovi. Izvadi ih, ohladi i zatim posluži.
Savjet
Osim s jagodama, ovaj isti recept možeš napraviti i s malinama, kupinama ili borovnicama, a ako želiš dodatno naglasiti slatkoću muffina jednostavno ih prelij bijelom ili tamnom čokoladom, a možeš ih poslužiti i uz žlicu šlaga.