Gastro
Gastro

Anina kuhinja: juha od pive, sira i gljiva

Anina kuhinja: juha od pive, sira i gljiva
Gusta kremasta juhica odgovarat će svima koji vole sir i pivu

Drage žene!

Htjela sam vam pripremiti tutorijal za nešto drugačije i nesvakidašnje. Budući da je nedavno prošlo Valentinovo, u razgovoru s ekipom o tome koliko je taj dan pretjerano dobio na važnosti, sjetili smo se muškaraca i njihovog praznika koji je često zapostavljen. Pa zato, u čast našim muškarcima, nastala je ova juha gdje glavnu ulogu igra njima omiljeno piće - piva. Dobar tek i živjeli! :)

Sastojci:

oko 100 g suhih vrganja umočenih u vruću vodu

25 g maslaca

3 češnja češnjaka

malo mažurana ili timijana (po želji)

100 ml mlijeka

100 ml svijetle pive smanjene gorčine (primjerice Pan)

žlica brašna ili gustina

200 g ribanog sira (najidealnije cheddara, a može i neki drugi sličan - edamec, ementaler...)

2 veće stabljike celera

bukovače

vlasac i maslinovo ulje za serviranje

sol i papar