Gastro
Gastro

Anina kuhinja: domaće lisnato tijesto

Anina kuhinja: domaće lisnato tijesto
Domaće ipak ima drugačiji okus od kupovnog

Nakon što sam probala sama napraviti lisnato tijesto po receptu vrhunskog slastičara i kuhara Roberta Perića, ostala sam oduševljena i više mi ne pada na pamet kupovati ga. Nije to ništa strašno kao što sam prije mislila i meni je zapravo baš zabavno raditi ta preklapanja. A rezultat je fantastičan - kupovno lisnato tijesto nije niti sjena pravog, ukusnog domaćeg. Nadam se da će se dopasti i vama te da ćete se barem jednom odvažiti napraviti vlastito lisnato tijesto! Od lisnatog tijesta kasnije sam radila brzinske ukusne zalogajčiće punjene džemom, linoladom i krem sirnim namazom.  

Pozdrav od Ane :)

Sastojci: Maslac 400 g Brašno za maslac (glatko t 550) 120 g Brašno za tijesto (glatko t 550) 280 g Mlake vode (otprilike) 180 g Sol 8 g