Piletina pohana s parmezanom
Sastojci:
400 g pilećih prsa
1 šalica parmezana
200 g svježeg crnog kruha
Sol, papar
3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Filete pilećih prsa dobro istuci tako da budu jako tanki. U sjeckalici ili multipraktiku usitni kruh tako da dobiješ svježe krušne mrvice pa ih pomiješaj s parmezanom. Na papir za pečenje stavi smjesu parmezana i kruha, na nju file piletine pa po njemu još smjese i sve poklopi drugim listom papira za pečenje. Batom za meso ili valjkom dobro utuci smjesu u piletinu tako da kruh i parmezan ostanu čvrsto zalijepljeni za meso. Piletinu peci na malo ulja par minuta sa svake strane, dok ne dobije lijepu smeđu boju.
Gulaš od gljiva
Sastojci:
500 g miješanih svježih gljiva
3 mrkve
1 veliki luk
Komadić celera
250 ml umaka od rajčice
1 žličica soli
½ žličice papra
1 žličica crvene paprike
Šaka peršina
Priprema:
Luk nasjeckaj na sitno a mrkvu i celer naribaj pa ih pirjaj na malo ulja (po potrebi dodaj i malo vode) 20-30 minuta. Dodaj narezane gljive pa sve pirjaj još 15 minuta. Zatim dodaj sve ostale sastojke, po potrebi još vode i dodatno začini po želji. Pusti nek se sve pirja poklopljeno na laganoj vatri još minimalno 15 minuta, te posluži uz njoke, tjesteninu ili krumpir.
Lasagne od špinata
Sastojci:
1 pakovanje svježih kora za lasagne
400 g svježeg špinata
250 g ricotte
500 ml bešamela
1 šalica grubo mljevenih oraha
40 g parmezana
Sol, papar
Priprema:
Špinat blanširaj i nasjeckaj na sitno pa ga pomiješaj s ricottom i začini soli i paprom. U namašćeni kalup za pečenje slaži kore, špinat, orahe, bešamel i parmezan dok ne potrošiš sve sastojke (završi sa slojem bešamela, parmezana i malo oraha). Peci na 200C, 25 minuta.