3 recepta za bolji početak tjedna

Tjedan započni uz naše ukusne recepte!

3 recepta za bolji početak tjedna

Tjestenina s umakom od brokule

Sastojci:

300 g tjestenine
400 g brokule
2 češnja češnjaka
40 g parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
½ žličice muškatnog oraščića
Sol, papar

Priprema:
Brokulu nareži i kuhaj je 5 minuta. Ocijedi vodu, dodaj joj češnjak, parmezan, vrhnje za kuhanje i začine pa sve usitni štapnim mikserom. Umak od brokule prelij preko kuhane tjestenine.


Quiche Lorraine

Sastojci:
1 prhko tijesto
1 žlica maslinovog ulja
5 šnita pancete
5 jaja
250 ml vrhnja za kuhanje
150 ml mlijeka
140 g ribanog sira
½ žličice muškatnog oraščića
Sol, papar

Priprema:
Pancetu nareži te je prži 1 minutu na malinovom ulju. Pomiješaj jaja, vrhnje, mlijeko, sir I začine pa u mješavinu dodaj pancetu. Tijesto razvaljaj na debljinu od 0,5 cm I stavi ga u kalup za Quiche. U tijesto ulij nadjev I peci 35-40 min na 180C.


Torta s jagodama i vrhnjem

Sastojci:
200 g Digestive keksa (može i neki drugi čajni keksi)
100 g prženih mljevenih badema
100 g maslaca (otopljenog)
300 ml slatkog vrhnja 
300 ml kiselog vrhnja
150 g šećera u prahu
10g želatine u prahu
500 g jagoda

Priprema:
Samelji kekse i popržene bademe, dodaj im otopljeni maslac I utisni smjesu u kalup za torte koji su namazala maslacem. Želinu pripremi prema uputama s vrećice. Miksaj slatko vrhnje sa šećerom pa mu dodaj I kiselo vrhnje, a na kaju umiješaj I želatinu. Jagode nareži an ploške I slaži ih na podlogu od keksa, a na kraju sve prelij kremom od vrhnja I ostavi u hladnjaku preko noći.