2. Salon pjenušavih vina Zagreb!

2. veljače Salon će okupiti najbolje proizvođače pjenušavih vina

2. Salon pjenušavih vina Zagreb!

Ususret 2. Salonu pjenušavih vina Zagrebu (2.2.2018.), sa željom da pokažemo kako se pjenušci lijepo sljubljuju s različitim slatkim i slanim jelima, održane su dvije uvodne prezentacije Salona u obliku radionica sparivanja pjenušaca s odabranim zalogajima. 

U ponedjeljak 15.1.2018. okupili su se u Dežman Mini Baru zagrebački gastro blogeri s organizatorima Salona.Ideja okupljanja bilo je kušanje slovenskih pjenušaca  (izlagača na 2. Salonu u Zagrebu) uz jela koja je osmislio chef Dežman bara Vedran Stojanac. Ponuđeni su proso i dimljena sol uz Zlatnu Radgonsku peninu 2014; millefoglie od korjenastog povrća i krema od gomoljastog povrća uz Prus rosé 2013; tuna tataki i domaći brioche uz Čarga rosé brut 2013, rillette od odojka s krekerom od slanutka uz Sanabor Pallidia brut nature, 2013 te babà al rum i klementine uz slatku Prazničnu peninu Graben. 

shimmer fallback


U srijedu, 17.1.2018. družili su se u novootvorenom zagrebačkom restoranu Fidel Gastru zagrebački lifstyle blogeri s posebnim gošćama - Vinskim kraljicama Zagrebačke županije. Ideja druženja bila je sljubljivanje kolača i pjenušaca uz nazočnost vinskih kraljica jer je, jednom davno, i kraljica Marija Antoaneta (1755-1793) izjavila »Neka jedu kolače« pa su tako okupljeni – jeli kolače uz pjenušce.

shimmer fallbackZa aperitiv poslužena je Kraljica Puhelek Purek, extra brut, NV; uz Barun Muškatni pjenušac extra sec, NV kušao se Pjenasti tart, uz  Misal rosé, sec, 2014 sljubio se Ružičasti macaron i za kraj, izvrsnu Čokoladu sferu pratio je Griffin Dark Side, brut, NV. Vlasnik restorana Fidel Gastra, Goran Vručinić predstavio je koncept novoga zagrebačkog „in“ mjesta. Kombinacije kolača i pjenušaca bile su kraljevske – pa su i uvažene gošće - vinske kraljice Zagrebačke županije (Nataša Puhelek Puština, Irena Majcenović, i aktualna Lucija Fabek) bile iznimno zadovoljne. Vinske kraljice predstavile su projekt »Vinske kraljice Zagrebačke županije« i ispričale ponešto o svojim kraljevskim planovima za budućnost, zaključivši da je fino jesti kolače – uz pjenušce!   


O  2. SALONU PJENUŠAVIH VINA ZAGREB

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu 2017. s velikim je brojem vinara - izlagača iz Hrvatske i Slovenije i odazivom iznad svih očekivanja, još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit. I to ne samo za praznike i svečanosti, nego i za svaki dan, za sve prilike i združivanje s hranom. 

shimmer fallback


1. Salon u Zagrebu  organiziran je po provjerenom modelu iz Ljubljane, uz partnera Radosne Prireditve, gdje je, tjedan dana nakon Zagreba, bio održan 4. Salon penečih vin. Iako znamo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja, a broj posjetitelja bio je velik. Stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina. 

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 2.2.2018. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; dva tjedna kasnije, u petak 16.2.2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Saloni će okupiti najbolje proizvođače pjenušavih vina, vrhunske pjenušce  i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane - besplatne vođene degustacije za posjetitelje.

shimmer fallback2. Salon pjenušavih vina bit će otvoren od 15h – 21h, hotel Dubrovnik, Zagreb.

Na salonu se prijavilo 40-tak izlagača. Većina izlagača svoja su vina prijavili na veliko međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona. Podršku Salonu daje Veleposlanstvo Republike Slovenije. Partner 2. Salona pjenušavih vina Zagreb je HSK – Hrvatski sommelier klub.  

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn/16 eura do 28.1.2018, a kasnije 150kn/20 eura. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.