10 malo drugačijih priloga uz roštilj

Ako se ne smatraš dosadnom osobom, onda nemoj dozvoliti niti da tvoj prilog bude dosadan

10 malo drugačijih priloga uz roštilj

Kao gošća na roštilju tvoj zadatak je vjerojatno donijeti prilog. Neki domaćini će zatražiti od tebe da doneseš nešto određeno što će ti olakšati posao, a drugi će ti ostaviti otvorenu opciju. Neki te to neće ni tražiti. Kada si prepuštena vlastitom odabiru znamo da ti maštu golica ona salata od tjestenine na polici najbližeg dućana.No, mi smo ovdje da ti kažemo: Molim te, nemoj!

Možda nisi svjesna, no Pinterest i brojni blogeri koji svoje objave posvećuju hrani nude ti bezbroj drugih kreativnih opcija. Voliš li orahe? Ne možeš pogriješiti s laganom salatom od mediteranskog slanutka.

Nudimo ti popis priloga koji bi mogli nadmašiti čak i glavno jelo na tvom sljedećem roštilju:

1. Mediteranska salata od slanutka

Ovaj lagani prilog neće te oduševiti samo svojim klasičnim grčkim sastojcima i okusima, nego i raznim bojama, a trebat će ti manje od sat vremena da napraviš ovu salatu.

2. Salata od šparoga

Ljeto je pravo vrijeme za obogaćivanje prehrane raznim zdravim biljkama, a ova salata će ti pomoći u toj misiji. Gotova je za par minuta, a biljke i začini koje nemaš se lako mogu zamijeniti s onima koje već imaš u svojoj kuhinji.

3. Slatki krumpir na roštilju uz cilantro chimichurri

Ovo je još jedno od onih jela koje izgleda prelijepo da bi ga pojela! Savršeni mladi krumpir uz svježi cilantro chimichurri napravljen od parmezana, jalapena, češnjaka, luka, crvenog octa i soka od limete je jednostavan, ali i pun predivnih okusa.

4. Grilani komadići ananasa i škampa

Ovom predjelu neće moći odoljeti niti jedan gost. Uz savršen balans slatkih i kiselih okusa ovo jelo će postati pravi hit.

5. Kukuruzni uštipci

Kukuruz je uvijek prisutan preko ljeta, a mi smo našli još jedan način kako ga dobro iskoristiti. Ovo uštipci su lagani za izradu, a možeš ih i spremiti i zalediti, te u njima uživati kad god poželiš.

6. Grilani slatki kukuruz

Nikada ne možeš pogriješiti sa slatkim kukuruzom. Posebno ne ako dodaš gusti sloj slanog kremastog sira pomiješanog s češnjakom i drugim začinima.

7. Novi oblik makarona sa sirom

Ako na idućem roštilju ne brojite kalorije, te ako većina gostiju nisu vegani, onda je ovo jelo koje je must have!

8. Ananas i losos

Ako običnom okusu lososa pridodaš voćnu notu ananasa svojom kreativnošću ćeš oduševiti sve. Potrebno ti je samo 15 minuta za izradu ove salate!

9. Salata od cvjetače i krumpira

U ovoj salati nećeš pronaći niti trunke škroba zahvaljujući cvjetači. No, naći ćeš jaja, celer, majonezu, kopar i još mnogo toga.

10. Račići sa sirom i zapečenim proljetnim rolicama

Ne brini, nije potrebno prženje u dubokom ulju za ove lagane proljetne rolice. Ovo jelo najboljim čini kečap, ocat od riže, Sriracha umak ili med. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.