Prve proljetne jagode stigle su na tržnice, pa je pravo vrijeme da ih uključimo u svoje recepte i slastice. Ova zdrava, proteinska torta ujedno je ukusna, ali i niskokalorična, pa ju možeš jesti bez grižnje savjesti.
Sastojci
Priprema
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješati zobene pahuljice i mljevene bademe. Dodati med i ekstrakt vanilije te napitak od badema pa miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
Kalup za torte promjera 20 cm prekriti papirom za pečenje, a na dno rasporediti smjesu za podlogu. Peći u pećnici otprilike 5 minuta.
Kremu od sira potrebno je pripremiti u kratkom vremenu dok je podloga u pećnici. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksati u snijeg uz dodatak prstohvata soli. U pripremljeni snijeg od bjelanjaka dodavati jedan po jedan žumanjak.
Zatim dodati med, svježi sir, koricu i sok limuna te ekstrakt vanilije pa sve vrlo kratko promiješati, dok se sastojci ne sjedine.
Pripremljenu smjesu za kremu preliti preko pečene podloge pa vratiti u pećnicu i peći 15 minuta. Nakon toga smanjiti temperaturu na 160 stupnjeva i peći još desetak minuta.
Pečenu tortu pustiti da se u potpunosti ohladi pa prije samog posluživanja po površini rasporediti očišćene jagode.
Savjet
Ova torta može biti ultraukusna i ako u nju umutiš 30 g whey proteina okusa vanilije ili pak jagode zamijeniš s nekim drugim bobičastim voćem. S obzirom da je recept jednostavan, moguće je kombinirati sastojke prema svom ukusu i na taj način stvoriti svoj desert iz snova.