Jedna se boja posebno istaknula

Trendovi u uređenju doma: Pet boja koje trenutno dominiraju u dizajnu interijera

Studija koja je detaljno analizirala hashtagove vezane uz dizajn interijera otkrila kako je trenutno najpopularnija bijela boja, a nijansa koja se našla na drugom mjestu mnoge bi mogla iznenaditi

jorge-de-jorge-NvqYkDPE0Rw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Inspiraciju za uređenje doma uglavnom pronalazimo na Instagramu i Pinterestu, a te društvene mreže toliko su postale popularne da često diktiraju i najveće trendove u svijetu mode, ljepote pa i interijera.

Image
Vrijeme je za preuređenje doma

I sitnice u domu čine razliku: Koji će trendovi dominirati svijetom interijera ove jeseni?

Tvrtke RubyHome nedavno je provela zanimljivu studiju temeljenu na najčešće pretraživanim riječima i hashtagovima, a nakon detaljne analize Instagram postova vezanih uz interijere, otkrili su koje boje trenutno dominiraju u uređenju domova.

Jedna se boja posebno istaknula, a riječ je o mnogima omiljenoj i prilično klasičnoj bijeloj boji. Rezultati studije otkrili su kako je u posljednje vrijeme upravo bijela najpopularnija boja u dizajnu interijera, s više od 666.000 hashtagova pod nazivom #whitedecor.

S obzirom na to da je riječ o temeljnoj boji i sjajnoj neutralnoj osnovi za izgradnju bilo kakve estetike, i ne iznenađuje nas previše da je ova boja omiljena među ljubiteljima uređenja interijera. Ovisno o podtonovima, može biti topla ili hladna, a sjajno se kombinira sa svim drugim bojama i nijansama te je vječni klasik kad je o dizajnu riječ.

Iznenađujuće, odmah nakon bijele, kao druga omiljena boja koja se najčešće koristi u uređenju domova istaknula se ružičasta, a hashtag #pinkdecor na Instagramu je korišten oko 297.000 puta. I na trećem mjestu smjestila se popularna zelena boja, a slijede je plava i crna. Najmanje popularna pak je siva boja.

Voliš li pratiti trendove u svijetu interijera ili pak si usred preuređenja vlastitog doma, s bijelom bojom sigurno nećeš pogriješiti jer će se uklopiti u baš svaki prostor i interijer te je odličan temelj za kreiranje vizije savršenog doma.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.