Vrijeme je za preuređenje doma

I sitnice u domu čine razliku: Koji će trendovi dominirati svijetom interijera ove jeseni?

Od bakinog stila, upečatljivih boja i naglašenih tekstura pa do antiknih komada namještaja, evo kojih će deset trendova dominirati našim domovima tijekom jeseni

spacejoy-h2_3dL9yLpU-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Kad je riječ o otkrivanju novih trendova, dovoljno je samo malo skrolati po Instagramu jer influenceri znaju što će biti popularno, bilo da je riječ o modi, ljepoti ili pak interijerima. Naime, njihov je posao biti u toku s najnovijim trendovima pa stoga i ne čudi da su oni uvijek korak ispred nas 'običnih smrtnika'.

Image
Jesen u toplini doma

Stižu novi trendovi, a H&M Home ima najljepše detalje za jesensko uređenje doma

Dakle, ako se pitaš koje će boje, teksture i detalji ove jeseni dominirati svijetom interijera, dovoljno je da samo malo pogledaš Instagram i Pinterest i ubrzo ćeš shvatiti što će biti trendi i u koje se komade i detalje za dom isplati investirati.

Kako bismo doznale koji će to trendovi ove jeseni dominirati u našim domovima, malo smo proučile profile naših omiljenih interijer influencera, a u nastavku smo izdvojile one najbolje kojima se baš veselimo.

Foto: Instagram

Bakin stil

'Grandmillennial' stil uređenja pojavio se tek nedavno, a zapravo je riječ o stilu koji je inspiriran starinskim i tradicionalnim dizajnom koji prevladava u kućama naših baka. Ovaj je neobičan stil jako cozy i comfy, a često dominira i u šarmantnim engleskim kućicama pa i ne čudi da ga obožavaju upravo britanske influencerice. Šarmantni uzorci, tradicionalni oblici i klasični komadi namještaja glavne su karakteristike ovog neodoljivog stila.

Neobične kombinacije boja

Jarke i upečatljive boje cijele su godine dominirale i svijetom mode i interijerima. Popularnost boja nastavit će se i u jesenskim mjesecima, no u malo smirenijoj atmosferi, a najviše će do izražaja dolaziti crveni, ružičasti i zeleni tonovi.

Suho cvijeće

Ove će jeseni među najpopularnijim dekoracijama za uređenje doma biti suho cvijeće poput pampasa trave, sušene pšenice i raznog granja s lišćem. Sjajno će izgledati u upečatljivim i statement vazama ili vrčevima, a odlično će se uklopiti u svačiji interijer.

Naglašene i upečatljive teksture  

Ove ćemo jeseni posvuda viđati i starinske komade namještaja od tamnog drva, upečatljive i bogate materijale i teksture poput fotelja od baršuna, ogledala s pozlaćenim antiknim okvirima te slične detalje inspirirane nekim prošlim vremenima.

Duboke i bogate nijanse

Nije neuobičajeno da se s dolaskom hladnijih dana okrećemo nekim toplijim i smirenijim nijansama i zagasitim tonovima. Bogate i pomalo dramatične nijanse s puno teksture bit će popularne i ove jeseni. Primjerice, crne bundeve vjerojatno će biti jedan od najpopularnijih detalja u jesenskom uređenju interijera.

Crni detalji

Čini se da crna neće tako skoro izaći iz mode, barem ne kad je riječ o interijerima. U modu se vraća crni drveni namještaj, crni mat elementi u kupaonici, kao i brojne dekoracije u crnim tonovima.

Tamnocrvene nijanse i starinski namještaj

Na velika se vrata u svijet interijera ove jeseni vraćaju i dramatični crveni tonovi. Posvuda ćemo viđati namještaj i detalje u boji vina, šljive i bordo nijansama. Osim toga, namještaj pomalo istrošenog izgleda u antiknom stilu bit će među najpoželjnijim komadima za dom.

Upečatljivi zidovi

Nastavlja se popularnost cvjetnih tapeta i modernih uzoraka, a osim zidova, ove jeseni ćemo bojati i stropove.

Sve nijanse smeđe

I dalje će interijerima dominirati prirodni detalji, materijali i teksture pa će tako i sve nijanse smeđe boje biti jako popularne. Prednost tih nijansi je što unose neku umirujuću toplinu u svaki prostor i odlično se slažu sa svim drugim bojama.

Kobalt plava

Možda pomalo neočekivano, no i bogata kobalt plava nijansa mogla bi tijekom jesenske sezone imati svoj veliki momenat. Dolazi u kombinaciji sa zanimljivim detaljima i upečatljivim komadima namještaja i unosi dašak energije u svaku prostoriju.