Latice kao ukusan snack!

Nježna magnolija simbol je proljeća, no jesi li znala da je možeš i jesti?

Magnolija je cvijet bezvremenske ljepote, očaravajućeg mirisa i duboke simbolike, a odlična je vijest da ju ne moraš gledati samo u vrtovima već je možeš uključiti i u svoj proljetni jelovnik. Da, dobro si čula – magnolija je jestiva!

larisa-birta-B9X2DrO22VQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Recept za jestive cvjetove magnolije

Dakle, listovi magnolije sigurni su za konzumaciju te mogu biti odličan i ukusan dodatak jelu ili koktelu. Može ih se jesti u salati ili sirove, a jedan od najpopularnijih načina za njihovu pripremu je i kiseljenje! Tako magnolije dobivaju blagu đumbirastu notu te se sjajno slažu sa sushijem ili pak s voćnim salatama. Evo kako da ih pripremiš!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukiseljeni cvjetovi magnolije

Sastojci:

  • 100 grama magnolijih latica
  • 150 ml octa
  • 50 grama šećera
  • 1 žlica soli

Priprema:

Isperi latice cvijeća te ih sve lijepo poslaži u jednu čistu staklenku. Na blagoj vatri zagrij ocat, šećer i sol dok se sve ne pomiješa i ne dobiješ vruću smjesu glatke teksture. Prelij latice magnolije s tekućinom od octa i zatvori staklenku. Nekoliko dana ostavi latice da stoje u frižideru i nakon toga ih posluži.  

4/4