Recept za jestive cvjetove magnolije
Dakle, listovi magnolije sigurni su za konzumaciju te mogu biti odličan i ukusan dodatak jelu ili koktelu. Može ih se jesti u salati ili sirove, a jedan od najpopularnijih načina za njihovu pripremu je i kiseljenje! Tako magnolije dobivaju blagu đumbirastu notu te se sjajno slažu sa sushijem ili pak s voćnim salatama. Evo kako da ih pripremiš!
Ukiseljeni cvjetovi magnolije
Sastojci:
- 100 grama magnolijih latica
- 150 ml octa
- 50 grama šećera
- 1 žlica soli
Priprema:
Isperi latice cvijeća te ih sve lijepo poslaži u jednu čistu staklenku. Na blagoj vatri zagrij ocat, šećer i sol dok se sve ne pomiješa i ne dobiješ vruću smjesu glatke teksture. Prelij latice magnolije s tekućinom od octa i zatvori staklenku. Nekoliko dana ostavi latice da stoje u frižideru i nakon toga ih posluži.