Potrošnja energije sušilice rublja

Sušilica rublja štedi vaše vrijeme i olakšava kućanske poslove.

Potrošnja energije sušilice rublja

Sušilica rublja je kućanski aparat koji služi sušenju mokrog rublja. Osim što olakšava kućanske poslove, posebno tijekom kišnih i hladnih perioda godine, sušilica rublja čini rublje mekšim i smanjuje potrebu za glačanjem istog.

Novi modeli sušilica rublja čuva kvalitetu tkanine, čak i one najosjetljivije. Zbog senzora za vlažnost koji prilagođavaju trajanje sušenja i potrošnju energije ovisno o količini rublja i željenom stupnju suhoće. 

Što se potrošnje energije tiče ona je manja pri sušenju na 1200 do 1400 okretaja u minuti. Dodatnu uštedu donose već spomenuti senzori za vlažnost. Njih ne posjeduje svaka sušilica rublja, stoga je dobro razmisliti o kupnji sušilice koja sadrži taj dodatak. Također, prilikom sušenja rublja u sušilicama najveća ušteda se postiže dobro centrifugiranim rubljem, stoga bi centrifuga perilice trebala biti namještena na najmanje 1000 okretaja u minuti. Namještanjem centrifuge na 1600 okretaja u minuti možete uštedjeti i do 30% električne energije. Veliku uštedu predstavlja i korištenje sušilice rublja tijekom jeftinije tarife  električne energije koja, tijekom ljetnog računanja vremena traje od 22 do 8 sati ujutro, a tijekom zimskog računanja vremena od 21 do 7 sati ujutro. 

Potrošnju električne energije smanjit će i redovito čišćenje filtera i cijevi budući da prašina može dovesti do zagrijavanja, što povećava potrošnju, ali i smanjuje efikasnost sušilice rublja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.