Neodoljivi detalji koji će unijeti dašak ljeta u tvoj dom

Sve što će ti biti potrebno su male, ali efektne promjene i dobro osmišljeni i raspoređeni detalji

Neodoljivi detalji koji će unijeti dašak ljeta u tvoj dom

S lipnjom su nam stigle i prve vrućine, a uskoro nam i kalendarski započinje ljeto. Ljeto je definitivno najopuštenije godišnje doba i iz toga je razloga mnogima omiljeno.

Tijekom ljeta obaveza je puno manje, zanimljivih događanja više. Isto tako, ljeto je razdoblje u kojem većina nas odlazi na godišnji odmor i uživamo u mnogim ljetnim radostima. No s obzirom na to da malo tko cijelo ljeto može provesti na moru, zašto ne bismo dašak ljeta unijeli i u svoj dom?

Kad su interijeri u pitanju, tijekom ljeta smo skloni svijetlim i eklektičnim bojama, prirodnim materijalima i boemskom načinu života. Želiš li urediti svoj dom, ali bez većih investicija, ne brini jer i promjene malih detalja mogu učiniti čuda i unijeti ljeto u tvoj prostor.

Sve što će ti biti potrebno su male, ali efektne promjene i dobro osmišljeni i raspoređeni detalji. Vesele jastučnice s ljetnim motivima, ukrasni pladnjevi od ratana i nekoliko velikih tropskih biljaka biti će sasvim dovoljno da u svom dnevnom boravku kreiraš opuštenu ljetnu atmosferu.

Nedostaje li ti ideja i inspiracije, a voljela bi malo preurediti svoj dom ovog ljeta, u nastavku za tebe imamo nekoliko odličnih ideja koje smo pronašli na Instagramu.

Foto: Instagram, H&M Home, Zara Home

Prirodni materijali

Prirodni materijali poput lana, ratana, bambusa i jute popularni su već neko vrijeme, a idealni su za uređenje interijera upravo tijekom ljetnog perioda. Ubaci u svoj dom nekoliko pletenih košara, ukrasni poslužavnik od ratana i prekrivač od lana i ljeto može početi. 
shimmer fallback


H&M Home

shimmer fallback


H&M Home

shimmer fallback


H&M Home

shimmer fallback


Zara home

Sobne biljke

Nekoliko velikih sobnih biljaka poput monstere ili palme biti će sasvim dovoljno da u svom domu stvoriš dojam svježine i prozračnosti. Nisi li baš vješta kad je u pitanju briga o biljkama, razmisli o kaktusima i sukulentima koji su vrlo jednsotavni za održavanje. 

Razigrani motivi

Razigranim motivima koji podsjećaju na ljeto možeš na vrlo brz, a učinkovit način kreirati u svom domu ležernu ljetnu atmosferu. Razmisli o zanimljivim vazama u jarkim bojama, o jastučnicama s zelenilom, neobičnim zavjesama, posterima za zid, itd. Ideja je uistinu mnogo pa samo malo daj mašti na volju. Buket svježeg sezonskog cvijeća uvijek će izgledati lijepo te u prostor unijeti svježinu i sklad.

Fenjeri

Fenjeri i lampioni ili pak ukrasne lampice u veselim bojama odlične su za ukrašavanje balkona ili pak terase, no možeš ih iskoristiti i u svom dnevnom boravku. Odlične su za stvaranje one prave ljetne atmosfere, a divno će izgledati tijekom toplih ljetnih večeri provedenih na otvorenom.

Kutak za opuštanje

S obzirom na to da je ljeto stvoreno za opuštanje, probaj na svom balkonu ili unutar stana/kuće stvoriti jedan kutak koji će ti služiti za odmor i opuštanje. Sve što će ti biti potrebno su udobna fotelja, nekoliko ukrasnih jastučića, stolić od bambusa ili sličnog materijala te, po želji, jedna stolna lampa. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.