Kako se riješiti neugodnih mirisa kuhanja

Donosimo vam nekoliko načina kako se riješiti neugodnih mirisa kuhanja

Kako se riješiti neugodnih mirisa kuhanja

Ponekad je vrlo teško riješiti se neugodnih mirisa kuhanja. U nastavku vam donosimo nekoliko najboljih načina kako ih se riješiti.

1. Potreban je lopov da uhvati lopova:

  • Mirise kuhanja možemo "nadvladati" i drugim mirisima - nekoliko genijalnih ideja koje treba isprobati:
  • Pecite malu količinu cimeta, smeđeg šećera i maslaca dok vaša kuhinja ne poprimi miris svježe pečenih kolačića umjesto prženog luka ili češnjaka.
  • U loncu s vodom skuhajte nekoliko klinčića.
  • Kuhajte limunove i narančine kore ili ih popecite na laganoj vatri.
  • Popržite zrna kave ili svježe mljevenu kavu dok aroma kave ne prožme sobu.
  • Na različite lokacije u kuhinji stavite zdjele vinskog octa ili tampone natopljene vanilijom.
  • Postavite zdjelice sode bikarbone na različita mjesta u kuhinji. Možete i kuhati sodu bikarbonu i ostaviti da se pirja neko vrijeme.


2. Trljajte žlicu: Vjerojatno ne želite da vaše ruke mirišu na luk koji ste prethodno sjeckali. Evo jednostavnog lijeka: snažno trljajte ruke o bilo koji pribor od nehrđajućeg čelika - to će znatno smanjiti miris.

3. Nabavite dobru kuhinjsku napu: Nemojte podcjenjivati ??snagu dobre nape koja je pravilno postavljena u vašoj kuhinji. Ovo je vaša prva linija obrane od neugodnih mirisa kuhanja. Ako vam nažalost okolnosti ne dopuštaju da instalirate kuhinjsku napu isprobajte neke od ovih savjeta.

4. Nabavite dobar pročišćivač zraka: nabavite dobar pročišćivač zraka i pustite da odradi svoju čaroliju. Nuspojava je da će se dobri pročišćivači zraka riješiti i drugih neugodnih mirisa - mirisa dima, mirisa kućnih ljubimaca i plijesni.

5. Klimatizirana kuhinja: To može biti skupo, ali neke su kuhinje opremljene klima uređajima, pogotovo ako živite u mjestu sa stvarno vrućim ljetima. Učinkovit klima uređaj dobar je način za raspršivanje kuhinjskih mirisa.

6. Spriječite nakupljanje ulja: Osim neugodnih mirisa, masnoća i ulje mogu oštetiti površine oko vaše kuhinje, uključujući stropove, ispušne ventilatore i prozore. Pri vrelištu ulje isparava i ima tendenciju kondenzacije na hladnijim površinama unutar i oko područja kuhanja. Ako ste "osoba koja čisti jednom mjesečno", vaš bi problem mogao biti od masti koja se nakupila na površinama. Korištenjem jakih sredstava za čišćenje u velikoj mjeri možete smanjiti mirise kuhanja u vašoj kuhinji.

7. Upalite mirisne svijeće: Nakon što završite s kuhanjem mirisne svijeće možete zapaliti u kuhinji. Ove su svijeće lako dostupne u trgovinama, a možete odabrati i mirise. S vremenom ćete mirise kuhanja iz vaše kuhinje moći nadvladati ugodnim mirisom mirisnih svijeća, što će vam pomoći i da se opustite.

8. Očistite daske za rezanje: To vjerojatno ne primjećujete, ali daske za rezanje, posebno drvene sorte, imaju tendenciju da pokupe mirise kuhanja, posebno od luka i češnjaka. Dobra je ideja da ploču za rezanje ostavite pod vodom preko noći, kako biste se oslobodili mirisa. Sjetite se samo da ih poslije osušite.

9. Očistite hladnjak: Iznenadit ćete se koliko mirisa može apsorbirati ili stvoriti hladnjak. Obavezno čistite hladnjak najmanje jednom tjedno kako se ne bi nakupili ustaljeni mirisi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.