Kako oprati školsku torbu

?Torbe mogu biti skupe pa je potrebno pažljivo čišćenje. Slijedite naš jednostavan vodič kako oprati torbu!

Kako oprati školsku torbu

Ako imate malu djecu prljave torbe su neizbježne. Nađe se u njima prolivenih sokova, zaboravljenih banana pa čak i znojnih majica i tenisica. Dakle, isplati se znati kako na najbolji način oprati torbu.

Naravno, najbolji način da se izbjegne potpuno prljava torba je redovito održavanje: obavezno izvadite mokru odjeću nakon treninga i bilo kakvo smeće kao što su ostaci hrane čim ste u mogućnosti te nježno očistite mrlje blagim sapunom za suđe. Redovno brišite torbu a iznutra je držite suhom kako ne bi došlo do stvaranja plijesni.

Prije nego torbu temeljito operete, provjerite naljepnicu za njegu koja se vjerojatno nalazi u unutrašnjosti torbe. Ako na etiketi piše da torbu ne treba potopiti u vodu, za čišćenje posebno prljavih područja koristite krpu i malu količinu nježnog sredstva za čišćenje.

Kako strojno oprati torbu
Možete li staviti torbu u perilicu rublja? Odgovor je većinom da. Većina torbi izrađena je od platna i sigurno ih je staviti u perilicu rublja. (Ako torba ima kožnu oblogu nemojte je prati strojno.)

Korak 1:
Ispraznite torbu do kraja. Svakako doprite u svaki dio torbe. Ako u pukotinama ima mrvica i prašine upotrijebite usisavač. Ako je metalni okvir unutar torbe, izvadite ga. Sve džepove ostavite otkopčanima. Uklonite sve odvojive kaiševe, džepove ili manje torbe i ručno ih operite. 
Korak 2:
Ako postoje vanjske ili unutarnje mrlje lagano nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja mekom četkom ili četkicom za zube na zahvaćena područja i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.
Korak 3:
Torbu okrenite iznutra i stavite ju u jastučnicu ili vrećicu za rublje kako se ne bi zaplele trake i patentni zatvarači unutar stroja i oštetili unutrašnjost perilice.
Korak 4:
Upotrijebite malu količinu nježnog deterdženta i perite na nježnom ciklusu u hladnoj vodi.
Korak 5:
Pustite da se ruksak osuši na zraku. Sve patentne zatvarače ostavite otkopčanima i objesite ih naopačke. Ako možete sušite na otvorenom. Provjerite je li potpuno suha prije upotrebe.

Kako ručno oprati ruksak
Ako planirate dobro staromodno pranje torbi, evo što će vam trebati:
Sredstvo za uklanjanje mrlja
Nježni deterdžent (bez mirisa, boja ili drugih kemikalija da ne oštetite tkaninu na torbi)
Meka četka ili stara četkica za zube
Krpa i / ili spužva
Ručnik

Korak 1:
Ispraznite torbu do kraja. Svakako doprite u svaki dio torbe. Ako u pukotinama ima mrvica i prašine upotrijebite usisavač. Ako je metalni okvir unutar torbe, izvadite ga. Sve džepove ostavite otkopčanima. Uklonite sve odvojive kaiševe, džepove ili manje torbe i ručno ih operite.
Korak 2:
Ako postoje vanjske ili unutarnje mrlje, lagano nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja mekom četkom ili četkicom za zube na zahvaćena područja i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.
Korak 3:
Napunite posudu s oko šest centimetara mlake vode. (Topla voda može oštetiti boje tkanine.) Dodajte malu količinu nježnog deterdženta. Pročistite torbu mekom četkom ili krpom usredotočujući se na posebno prljava područja ili mrlje. Četkica za zube je dobra za jake mrlje i teško dostupne pukotine. Spužva može bolje djelovati na mrežastim dijelovima.
Korak 4:
Ocijedite prljavu vodu i napunite posudu sa šest centimetara čiste hladne vode. Temeljito isperite torbu i ocijedite je najbolje što možete. Preklopite torbu u debeli ručnik kako bi upio višak vode.
Korak 5:
Pustite da se torba osuši na zraku. Sve patentne zatvarače ostavite otkopčanima i objesite ih naopačke. Ako možete sušiti na otvorenom. Provjerite je li potpuno suha prije sljedeće uporabe.