Kako dezinficirati kvake i oprati ih prirodnim sredstvima?

Kvake su mjesta na kojima se često nakuplja i zadržava veliki broj bakterija ili nečistoća, stoga u nastavku saznajte kako dezinficirati kvake, a i kako ih oprati prirodnim sastojcima

Kako dezinficirati kvake i oprati ih prirodnim sredstvima?

Iako na njih redovito zaboravljamo, kvake na vratima su mjesta na kojima se zadržava mnogo prljavštine. Kako dezinficirati kvake? Možete sredstvima za dezinfekciju, no prije toga ih je dobro oprati. Mi donosimo prirodna sredstva koja možete naći u svakom kućanstvu.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)  

Ako su kvake u vašem domu metalne očistite ih pastom koju ćete napraviti od običnog dječjeg pudera i alkohola. Temeljito ih izribajte ovom mješavinom, a na kraju usjajite mekanom krpom.

Kvake od mesinga istrljajte polovicom rajčice koju ćete razmazati po kvakama, a zatim istrljati čistom vlažnom krpom. ako kod kuće nemate rajčice, poslužite se sokom od limuna.


Teže dostupna mjesta polako i detaljno očistite štapićima za uši umočenim u neko od gore navedenih prirodnih sredstava za čišćenje. Sada znate kako dezinficirati kvake, a i kako ih oprati prirodnim načinom. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.