Inspirirajuće dekoracije za jesen i Halloween

Stiže najluđa noć u godini, jeste li spremni?

Inspirirajuće dekoracije za jesen i Halloween

Recepti za Noć vještica

Slane bundeve

Sastojci:

1 paket lisnatog tijesta
1 1/2 žličica mljevene paprike
1 žlica rastopljenog maslaca
1 1/2 žlice senfa
1 šalica sitno nasjeckanog parmezana
svježe mljeveni papar

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Razvaljajte tijesto na tanke pravokutnike i posložite na tepsiju.
Ako možete, oblikujte tijesto u male bundeve. Tako složene stavite u hladnjak na 15 minuta.
U međuvremenu, pomiješajte papriku s maslacem.

Izvadite tijesto iz hladnjaka, i pospite sa senfom i sirom. Začinite paprom i na jednu polovicu pravokutnika stavite drugi (isti). Kad ih spojite na gornji dio premažite
mješavinu od maslaca i paprike. Stavite u pećnicu na 30 minuta.

Važno: prije nego premažete tijesto paprikom i maslacem pomoću nožića
oblikujte razreze od bundeve (Vidi sliku).
Pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Halloween sendviči

Postupak: 

Ako nemate vremena za komplicirane recepte, i ovi sendviči će poslužiti kao super ideja!
Koristite kruh, tost ili krekere (može ih oblikovati kako želite) i na njih posložite
salamu, sir, zelenu salatu. Oblikujte kako želite - pustite mašti na volju.
Ukrasite po želji - maslinama,  paprikom ili drugim povrćem.

Halloween pizza

Sastojci za 4 osobe: 
tijesto za pizzu
250 g mljevenog goveđeg mesa
100 ml salse
50 g kukuruza
25 ml vode
100 g naribanog sira po želji
žuta i zelena paprika, narezane crne masline, kriške mini rajčica
sol, papar i ostali začini po želji

Priprema jela:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Namastite lim za pečenje te na lim razvucite tijesto za pizzu. U tavi pržite goveđe meso dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte salsu, kukuruz i vodu. Nakon što sve zavrije, maknite sa vatre te rasporedite po tijestu za pizzu. Posipajte sa sirom, a zatim naslažite ostale sastojke. Pecite 15-20 minuta.

Karamelizirane jabuke

Sastojci: 
40 karamel kocki 
5 jabuka
1 žlica vode
5 drvenih štapića

Priprema: 
Operite temeljito i osušite jabuke. Uklonite peteljku i na njeno mjesto zabijte drveni štapić. Na niskoj temperaturi rastopite karamel i vodu. Kada smjesa postane glatka uronite jabuke, izvadite i stavite na masni papir da se osuši. Po želji ih ohladite u frižideru. Jabuke možete uroniti i u smjesu otopljene čokolade, a poslužit će i drugo voće, primjerice banane, naranče, kruške...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/3