Recepti
Keksi od bundeve
Sastojci:
3/4 rastopljenog maslaca
1 šalica šećera
1 i pol žličica ekstrakta vanilije
3 jaja
3/4 šalice brašna
pola šalice gorkog kakaa
pola žličice praška za pecivo
pola žličice soli
glazura vanilije
narančasta boja za hranu
zeleni i crni gel za dekoriranje
čokoladni bomboni
Postupak:
U velikoj zdjeli istucite maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jaja. Posebno izmiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. To postupno dodajte u prvu smjesu od jaja i dobro izmiješajte. Posudu za pečenje nauljite i na to stavite masni papir. Rasporedite smjesu ravnopravno. Pecite oko 20 minuta. Kada je gotovo, pomoću nožića odvojite biskvit od posude. Stavite ga na ravnu podlogu i izrežite male keksiće u obliku bundeve. Na to stavite narančastu boju za hranu, a pomoću bombona i zelene boje ukrasite keks do kraja. (Vidi sliku)
Karamelizirane jabuke
Sastojci:
40 karamel kocki
5 jabuka
1 žlica vode
5 drvenih štapića
Priprema:
Operite temeljito i osušite jabuke. Uklonite peteljku i na njeno mjesto zabijte drveni štapić. Na niskoj temperaturi rastopite karamel i vodu. Kada smjesa postane glatka uronite jabuke, izvadite i stavite na masni papir da se osuši. Po želji ih ohladite u frižideru. Jabuke možete uroniti i u smjesu otopljene čokolade, a poslužit će i drugo voće, primjerice banane, naranče, kruške...
Halloween pizza
Sastojci za 4 osobe:
tijesto za pizzu
250 g mljevenog goveđeg mesa
100 ml salse
50 g kukuruza
25 ml vode
100 g naribanog sira po želji
žuta i zelena paprika, narezane crne masline, kriške mini rajčica
sol, papar i ostali začini po želji
Priprema jela:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Namastite lim za pečenje te na lim razvucite tijesto za pizzu. U tavi pržite goveđe meso dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte salsu, kukuruz i vodu. Nakon što sve zavrije, maknite sa vatre te rasporedite po tijestu za pizzu. Posipajte sa sirom, a zatim naslažite ostale sastojke. Pecite 15-20 minuta.
Duhovi od sira
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
Sir mozzarella ili neka druga vrsta topljivog sira (po želji)
narezane masline
1 češanj češnjaka
Postupak:
Jedan češanj češnjaka sitno nasjeckate i promiješate s 1 otopljenog žlicom maslaca.
Tijesto razvaljate na trokutiće (16 komada, ili više) i po njima razmažete češnjak i maslac.
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Pecite to 7 minuta dok se lagano ne napuhnu i postanu smeđi.
Tada stavite gore sir (količina po želji) i ukrasite oči i usta – krastavcima, orasima,
paprikom, maslinama ili čime god želite. Ovdje možete biti kreativni.
Pecite to još 2-3 minute, dok se sir skroz ne otopi.