Dekor ideje: Sobno bilje u prostoru

Oplemenite svoj dom biljkama

Dekor ideje: Sobno bilje u prostoru

Biljke u interijerima uvijek su poželjan ukras, a u posljednje su vrijeme vrlo popularne. U to se možete i sami uvjeriti pogledate li malo instagram profile raznih influencera koji na svojim profilima otkrivaju detalje iz svojih domova.


U prilog tome koliko su biljke u prostoru popularne ide i činjenica da postoje Instagram profili koji su posvećeni samo biljkama, a u posljednje ih je vrijeme sve više.

Biljke u prostoru nisu samo lijep ukras, već su i višestruko korisne. Zacijelo znate da čiste zrak od toksina te da povećavaju razinu kisika, a neki tvrde i da u prostor unose dobru energiju. Prema feng shui pravilima, biljke bi trebale biti neophodni dio svakog doma.


Mislite li da niste sposobni za uzgoj biljaka ili vam ne uspijevaju, ne brinite. Postoje uistinu mnoge biljke koje ne iziskuju veliku brigu, a ono što je najvažnije od svega su redovno zalijevanje i položaj na kojem ih držite. Prije nego odlučite nabavite biljke svakako se raspitajte o tome vole li sunce ili ne i koliko često ih treba zalijevati.

Nedostaje li vam inspiracije o tome kako da smjestite biljke u svoj prostor, donosimo vam nekoliko odličnih ideja s Instagrama...

 Foto: Instagram