Balkon naše čitateljice Olje ovog je tjedna ponio titulu najljepšeg balkona

Čitateljica žene.hr, Olja Ivkovic Jankovic, mama troje djece i poduzetnica u svom užurbanom rasporedu nađe vremena za svoju veliku ljubav: biljke i uređenje balkona

Balkon naše čitateljice Olje ovog je tjedna ponio titulu najljepšeg balkona

Već nekoliko tjedana na našoj Facebook stranici tražimo najljepše balkone naših čitateljica i čitatelja. Ovaj tjedan titulu najljepšeg osvojio je i balkon naše čitateljice Olje Ivković Janković. 

"Kad vidite u šumi nekoga ko grli drveće, vrlo vjerovatno sam to ja", sa smiješkom nam je rekla ponosna vlasnica balkona koji definitivno plijeni poglede. 

Image


Naša čitateljica Olja i vlasnica ovotjednog najljepšeg balkona 

"Doista volim prirodu, šumu, planinu, more i često boravim u njoj kada mi obaveze to dozvoljavaju.Obzirom da imam troje djece, te da sam poduzetnica, to nije onoliko dugo i često koliko bih ja željela. Tako se i rodila ideja da prirodu dovedem u kuću, kao i da upišem dizajn pejzažne arhitekture, i završim isključivo za svoju dušu", objašnjava nam ova poduzetna Olja koja je doista svoju ljubav sjajno vizualizirala. 

Image"Sva pravila dizajna mogu se svesti na jednu rečenicu:"Manje je više".Kod mene to nije slučaj, što se i vidi.", kaže Olja koja se doista potrudila oko svakog detalja balkona. 


Image
Image"Moja velika želja i maštarija iz djetinjstva, je da posjetim Amazonsku prašumu. Dok se to ne ostvari, kreiram je u svom okruženju. Ukućani doista vole biti na našem balkonu,ali i spavati pod kućnim biljkama, i svi su već o naučili o tome kako se brinuti o bilju. Biljke imaju specifičnu umirujuću vibraciju, itekako "osjećaju" na nekom drugom nivou, i reagiraju na emocije u okruženju. One jako dobro uravnotežuju energiju prostora u kom se nalaze. Ja im dugujem mnogo, i volim ih, pa mi i one uzvraćaju zdravim i bujnim rastom. To je simbioza u najljepšem smislu riječi." objašnjava nam Olja ne krijući koliko uživa u biljkama i uređenju prostora istima. 

ImageOlja je ljubav prema bilju i prirodi prenijela i na svoju djecu.
"Kroz biljke i brigu o njima, djecu učim o važnosti prirode i tome koliko je divno "uzemljenje" koje ona čovjeku pruža. To za sobom povlači i njegovanje nekih drugih kvaliteta, ljubav prema svemu što živi. A ljubav je sve, zar ne?", zaključuje Olja. I doista ne možemo ne zaljubiti se u njezin balkon i pozitivnu energiju. 

Image