Značenje imena

Danas je njihov dan: Valentine i Zdravke slave imendan

Na Valentinovo imendan slave Valentine, ali i Zdravke, pa smo saznale značenja iza ovih divnih imena

325850079_722790512712093_4949171385577367407_n.jpg

Sretno vam Valentinovo! Dan zaljubljenih, 14. veljače, poseban je i onima koje nose imena Valentina i Zdravka jer danas je njihov imendan.

Po čemu su posebne osobe koje nose ova lijepa imena?

Krenimo od imena Valentina. Ime Valentin, odnosno Valentina potječe od imena sveca Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Osim toga, ova su imena izvedena od latinske riječi valentinus, što znači 'zdrav i jak'.

Vjeruje se da su osobe koje nose ime Valentina nevjerojatno sposobne i kreativne, velikodušne i plemenite, ali i temperamentne, a jednako su vesele i aktivne.

Prema numerologiji, radi se o ženama koje kroz život vodi marljivost i dobrota, one koje su pouzdane, praktične i uvijek spremne pomoći, a imaju i sjajno oko za detalje.

shimmer fallback

S druge strane, Zdravke su ženska izvedenica muškog imena Zdravko, koje je došlo od imenice zdrav. Osobe sa imenom Zdravka su komunikativne, društvene, živahne i stoga omiljene u društvu.

Osim toga, vole učenje i obrazovanje, a budući da ne mogu zamisliti život bez društvenog angažmana, uvijek žele svijet učiniti boljim mjestom, makar i svojim malim dobrim djelima.

Prema numerologiji, ime Zdravka označava prioritet duhovnog i emocionalnog jedinstva s partnerom, zbog čega su sjajne ljubavnice. Iako su Zdravke tajnovite u pokazivanju svojih emocija u javnosti, zapravo su vrlo pažljive i ljubazne prema partneru.

Svim našim Valentinama i Zdravkama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.